Domů » Zprávy » Prázdninový výlet do Zlína

Prázdninový výlet do Zlína

V pátek 22.dubna 2011v době velikonočních prázdnin pořádal Dům dětí a mládeže Sluníčko, odloučené pracoviště Tlumačov – v rámci kroužku Vaření výlet do města Zlína.

Po příjezdu do středu města, jsme navštívili tradiční velikonoční jarmark, kde nás zaujala výroba kraslic, pletení pomlázky, ale také krásná výzdoba zaječí rodinky ze slámy. Nakoupili jsme spoustu dárečků a odebrali se na prohlídku obuvnického muzea. Tam jsme viděli, kolik dříve dalo práce ručně ušít boty a také to, jaké boty se nosily v jiných zemích. Nejzajímavější pro nás byla vystavená obuv o velikosti 41 cm. Je to obuv šitá na míru, kterou si pravidelně jeden zahraniční klient nechává ve Zlíně šít. Poté jsme se odebrali na zlínský ,,mrakodrap“, což je nejvyšší budova ve Zlíně. Zde jsme měli možnost svézt se výtahem – pojízdnou kanceláří, až do 16. patra a odtud si prohlédnout celý Zlín. Výhled byl opravdu úžasný.
Protože už bylo skoro poledne, čekala nás třešnička na dortu a to v podobě obědu v modrém salónu hotelu Moskva a také prohlídka prezidentského apartmánu, ve kterém byla v minulosti ubytovaná např. p.Havlová, i dosavadní ,,paní prezidentová,, p. Klausová. Dozvěděli jsme se, že jsou každoročně v tomto hotelu ubytováni známí herci nebo zpěváci. Zrovna v době naší přítomnosti, zde byla ubytovaná skupina Kabát. Bohužel z důvodu udržení jejich soukromí, jsme se nedozvěděli, ve kterém apartmánu to je. Přestože děti hodně a usilovně naléhaly:) nám to paní recepční neprozradila.
Byl to opravdu náročný, ale krásně slunečný den. Viděli jsme spoustu zajímavých věcí, plni zážitků a s úsměvem na tváři jsme odjížděli ze Zlína vlakem domů. Myslím si, že se výlet vydařil a budeme na něj dlouho vzpomínat.