Domů » Zprávy » Z Buchlova na Bunč – příjemná procházka jarní přírodou

Z Buchlova na Bunč – příjemná procházka jarní přírodou

Po deštivém týdnu se v sobotu 16. dubna 2011 vydalo 30 turistů na 12 km dlouhou chřibskou trať od hradu Buchlov na Bunč.

Po příjezdu autobusem na Buchlov (cca 9:45 hod.) a po společném fotografování jsme si vyšlápli za svým prvním jarním puchýřem. Trasa vedla nenáročným terénem přes statek Zikmundov, Vlčák, Brdo až na Bunč. Mnozí využili příležitosti výstupu na brdskou kamennou rozhlednu se zasklenou vyhlídkovou plošinou. Z ní je krásný výhled na okolí. Pod nejvyšší horou Chřibů jsme si opekli špekáčky a vydali se do cíle naší tratě, na Bunč.
Letovisko Bunč je nejznámější turistické a rekreační středisko pohoří Chřibů. Nachází se uprostřed severovýchodního hřebene ve výšce 479 m n.m. na hranici okresů Kroměříž a Uherské Hradiště. Křižuje se zde silnice vedoucí ze Zdounek na Modrou přes Velehrad do Uherského Hradiště, a silnice ze Zdounek přes Bunč na Kostelany a Kvasice. Celý rekreační areál prošel před 3 lety rozsáhlou rekonstrukcí. Nám se na Bunči líbilo – sluníčko příjemně svítilo, občerstvení bylo bohaté….Krásné počasí nás mimochodem provázelo celou cestu. Kolem 16:30 hod už jsme byli zpět v Tlumačově a kromě dvou účastníků si nikdo botasky nebo pohory od bláta umývat nemusel.
Po velmi kladném ohlasu na výšlap plánuje KIS Tlumačov další a to v měsíci červnu. Sledujte web Tlumačova a naše žluté plakáty.