Domů » Zprávy » Uklidili jsme Tlumačov a okolí

Uklidili jsme Tlumačov a okolí

Ukliďme Česko je dobrovolnická úklidová akce, která probíhá na území celé České republiky (a dokonce na pár místech mimo ni). Jejím cílem je uklidit nelegálně vzniklé černé skládky a nepořádek.

Celkem 17 dobrovolníků se zúčastnilo v sobotu 15. dubna úklidu Tlumačova a jeho okolí. Jednalo se spíše o méně frekventované části Tlumačova, jako je cesta kolem dálnice, prostor za rybníčkem směr Skály, trasa od Metalšrotu po Slivotín, okolí Sokolovny nebo cesty kolem kolejí. Do akce se zapojily i dva spolky a to S.K. Tlumačov a MS HÉK. Každý dobrovolník obdržel ochranné rukavice a pytel na odpad a hurá do práce. Ukázalo se, že na většině místech je zemina „mimořádně“ úrodná. Vyrostly z ní kusy železa, boty, plechové cedule, ale i prázdné láhve od piva. Posbíralo se celkem deset pytlů s různým odpadem. Všem dobrovolníkům patří velké poděkování. Tlumačov je zase o něco čistší. Snad to bude i pro ostatní jasná výzva, aby příště své odpadky dokázali donést až do popelnice či do koše, nejlépe do sběrného dvora. V uklizeném prostředí se prostě žije lépe.

Foto z akce: https://www.tlumacov.cz/zivot-v-obci/fotogalerie/fotogalerie-z-akci/fotogalerie-z-roku-2023/gallery/uklid-tlumacova-a-okoli/