Domů » Zprávy » Po stopách velikonočního zajíčka

Po stopách velikonočního zajíčka

V sobotu 8.4.2023 pořádal Dům dětí a mládeže Sluníčko, středisko Tlumačov ve spolupráci s Kulturním a informačním střediskem Tlumačov rodinnou akci „Po stopách velikonočního zajíčka“.  

Zajíčka účastníci začali hledat v místním parku u sokolovny, kde obdrželi od Berušky a Zajíčka kartičku ve tvaru vajíčka. Na vajíčku byla vyznačená trasa, kde může zajíček být. Během cesty byly pro účastníky připravené úkoly. Za splnění úkoly vždy od zvířátek získaly na kartičku razítko a bonbonek. Po cestě za zajíčkem účastníci poradili Pejskovi a kočičce, jak upéct dort. U Boba a Bobka si vyčarovali zvířátka z klobouku kouzelníka Pokustóna. Na farmě s ovečkou Shaun a kravičkou podojili kravičky.  Zlatovlásce a medvědovi uklidili soudky s medem. Prasátkům odehnali vlka, aby si prasátka mohli postavit svoje domečky. Trasa pokračovala podle mapky na kartičce od velikonočního zajíčka k slepičce a kohoutkovi, kterým vyzdobili strom velikonočními vajíčky. Po cestě potkali vodníka, kde si dali závod se žabáky. Další úkol byl připraven v čajovně DDM Sluníčko, kde uvařili Kloboučníkovi a myšce dobrý čajíček. V závěru malovali s Budulínkem a liškou obří velikonoční kraslici. Po splnění všech úkolů přišli účastníci do cíle, kde našli velikonočního zajíčka a získali sladkou odměnu.

A to ještě nebylo všechno. Akce dál pokračovala pestrým programem v kulturním a informačním středisku, kde bylo připraveno jarní tvoření, byla možnost nahlédnout do kroužku vlakového modeláře a „zařádit“ si v dětské herně. Aby bylo zvířátek ještě víc, mnozí si nechali nějaké namalovat na obličej. Dále bylo pro děti připraveno hraní s Klaunem Brdíkem.

Přesto, že bylo chladnější počasí, odpoledne jsme si společně pořádně užili. Děkuji tímto všem za pomoc a spolupráci. Děkuji také účastníkům akce, kteří se s námi přišli pobavit. Velmi nás potěšilo, že vás bylo tolik.

Foto z akce naleznete zde: https://www.tlumacov.cz/zivot-v-obci/fotogalerie/fotogalerie-z-akci/fotogalerie-z-roku-2023/gallery/20307/