Domů » Zprávy » Reprezentační ples Obce Tlumačov

Reprezentační ples Obce Tlumačov

V sobotu 28. ledna 2023 uspořádala Obec Tlumačov Reprezentační ples v prostorách Otrokovické Besedy.  

Ples byl zahájen starostou obce panem Petrem Horkou a Renátou Nelešovskou, vedoucí KIS Tlumačov.

O předtančení se postaraly seniorky z naší obce. Zatančily nám tanec letkis. Letkis je společenský tanec pocházející z Finska, který se v první polovině šedesátých let rozšířil po celém světě. Lidé při něm stojí za sebou v řadě a drží tanečníka před sebou kolem pasu, synchronizovaně vykopávají nohama do stran a poskakují sounož dopředu a dozadu. Seniorky z Tlumačova už moc skákat nemůžou, tak si tanec upravily tak, aby při něm mohly sedět. Vystoupení sklidilo bouřlivý potlesk a všichni přítomní se shodli na tom, že bylo perfektní.

Přišel i kouzelník Ondřej Sládek. Jeho deset nejzručnějších prstů v republice nám předvedlo objevování a mizení svíček, kouzla s růžemi, šátky a kartami. Svůj kouzelnický um předvedl i při mikromagii hostům přímo u stolu.

K tanci hrála skupina Event – Jazz. Repertoár hudby byl převážně plesový, takže návštěvníci si zatančili např. waltz, sambu, tango.

Po celou dobu bylo k dispozici bohaté občerstvení, připravené na profesionální úrovni.

Poděkování patří všem firmám, živnostníkům, organizacím i jednotlivcům za věcné dary do soutěže o ceny. Všem, kteří vyhráli jakoukoliv cenu, blahopřejeme.

Těšíme se na plesovou sezónu 2024.

Fotografie naleznete zde: https://www.tlumacov.cz/zivot-v-obci/fotogalerie/fotogalerie-z-akci/fotogalerie-z-roku-2023/gallery/reprezentacni-ples-obce-tlumacov-5/