Domů » Zprávy » Vánoční čas nastal i v naší obci

Vánoční čas nastal i v naší obci

V sobotu 26. listopadu, den před první adventní nedělí, se od 14 hodin po dvouleté pauze uskutečnil na náměstíčku v Tlumačově Adventní jarmark. U stánků bylo z čeho vybírat a každý určitě utratil nějaký ten penízek.

Zhruba za hodinu začal na pódiu program plný koled a vánočních písniček v podání dětí z mateřské školy a žáků základní školy. Poté zaplnili jeviště čerti s Anděli v hodinové Čertovské show.

Důležitým bodem programu se stal křest nové knihy „Tlumačov 2008 – 2022“. Kniha mapuje uplynulých 15 let v životě v obci. Redakční tým ve složení starosta obce Petr Horka, místostarosta Mgr. Rajmund Huráň, tajemník Ing. Jan Rýdel a Renáta Nelešovská, vedoucí KIS Tlumačov společně s kmotrem knihy panem Věroslavem Vilišem popřáli knize úspěch, aby v ní čtenáři našli, co je zajímá, aby je čtení obohatilo, a aby se ke knize vraceli i v budoucnu.

Krátce po 16 hodině zavítal mezi děti Mikuláš s Andělem a čertem. Ty, které přednesly básničku Mikuláš odměnil, no a na ty zlobivé si „posvítil“ čert.

Pak už nastal čas splnit ten nejdůležitější úkol dnešního dne – rozsvítit vánoční strom. Po odpočítání starosty a dětí se strom rozzářil do všech stran.

Tradičně jsme vypouštěli balónky s přáníčky k nebi, k Ježíškovi. Také jsme se zapojili do projektu Krabice od bot. Akce má za cíl potěšit děti z chudších rodin v České republice.

Od 15 – 17 hodin byl zpřístupněn tlumačovský kostel.

O bohaté občerstvení se postarala Restaurace Schodky a místní hasiči.

Děkuji všem za pomoc při realizaci akce a zvu nejen občany Tlumačova na Novoroční ohňostroj, který se uskuteční v neděli 1. ledna 2023 na náměstí Komenského.

Pracovnice Kulturního a informačního střediska vám přejí krásné a šťastné Vánoce. Ať radost a světlo prozáří nejen sváteční chvíle Vánoc, ale také všechny dny nového roku 2023.

Odkaz na fotografie: https://www.tlumacov.cz/zivot-v-obci/fotogalerie/fotogalerie-z-akci/fotogalerie-z-roku-2022/gallery/adventni-jarmark-s-rozsvicenim-vanocniho-stromu-2/