Domů » Zprávy » Cesta za pohádkou

Cesta za pohádkou

Na letošní ukončení prázdnin s Cestou za pohádkou, která se uskutečnila v sobotu 3. září, jsme měli počasí opravdu objednané. Krásný slunečný den v pohádkové říši navštívilo přes 150 dětí spolu s rodiči. Po obdržení mapy s plánem, na kterém byla značena celá pohádková trasa, se účastníci přesunuli k hasičům, kteří jim nejen ukázali hasičské auto, ale mohli si vyzkoušet stříkat hasičskou hadicí přímo na terč.

Na dalším stanovišti je čekal kohoutek se slepičkou, kteří potřebovali přenést zrní z misky do své „spíže“, cesta ovšem nebyla jednoduchá a museli zrní přenášet přes slalom z kuželů. Na další zastávce se děti mohly setkat s Marge a Bartem Simpsonovými. Tam bylo jejich úkolem se trefit lanovými kroužky na tyče. Dále vedla trasa k Asterixovi a Obelixovi.  Úkol u těchto chlapíků vyžadoval velké soustředění a přesnosti. Děti musely hodit koule na provázku tak, aby se provázek omotal kolem tyče. Po velkém výkonu je čekala ježibaba v perníkové chaloupce. Nebylo jednoduché přes všechny pavučiny, pavouky a všelijaké příšery se dostat ke sladké odměně. Razítko do kartičky a sladkou odměnu dostaly děti i u vodníka a žabky, tedy pokud chytly na udici rybičky. S velkou obavou a strachem se pak blížily k peklu, kde je čekali dva čerti a sám nejvyšší vládce pekel Lucifer na svém trůnu. Aby je čerti pustili z pekla ven, musely se děti trefit do pekelného chřtánu dřevěnou kostkou. Žádné dítě v pekle nezůstalo a všechny čekala na závěr pohádkové trasy pochvala za statečnost od samého Krále a Královny celé pohádkové říše. Pro děti byl k dispozici skákací hrad, mohly si pohrát na dětském hřišti nebo společně s rodiči využít občerstvení v hospůdce u pana Zdeňka Holuba. Děti si z tohoto dne odnášely nejen krásný zážitek, ale i plnou kapsu bonbónů za každý splněný úkol na stanovišti.

Tímto bych chtěla poděkovat paní Věrce Řezaninové (Výcvik a ubytování psů Tlumačov), která už několik let daruje sladkosti na celou tuto akci. Velké díky za spolupráci patří fotbalistům, hasičům a všem dobrovolníkům, kteří nám každý rok pomáhají na stanovištích, protože bez nich by se tato akce nemohla uskutečnit.

Fotografie zde:

https://www.tlumacov.cz/zivot-v-obci/fotogalerie/fotogalerie-z-akci/fotogalerie-z-roku-2022/gallery/cesta-za-pohadkou-2/