Domů » Zprávy » Tlumačovské pivní slavnosti a 5. ročník setkání heligonkářů

Tlumačovské pivní slavnosti a 5. ročník setkání heligonkářů

Po dvouleté pauze uspořádali letos členové S. K. Tlumačov za podpory Obce Tlumačov Tlumačovské pivní slavnosti a 5. ročník setkání heligonkářů.

Za horkého, letního počasí v sobotu 23. července 2022 se obecní park ocitl v obležení místních občanů i přespolních návštěvníků. Na letošních pivních slavnostech ochutnávali dospělí zlatavý mok z 14 druhů sudových piv.

Součástí programu je již pátým rokem Setkání heligonkářů. V čase od 13 – 17 hodin se předvedlo bezmála 50 účinkujících ve 23 vystoupeních. Všichni nejenže na heligonku hráli, ale i zpívali, někdy i tančili.

Čas mezi 17 – 20 hodinou patřil soutěžím pro děti i dospělé. Děti soutěžily v chůzi v krabičkách od kapesníků, s kelímkem naplněným vodou a s balonkem přidržovaným nohama. Také si zkusily pomocí kolíčku přemísťovat chlupaté bambulky z jedné misky do druhé.
Poté přišla řada na soutěže pro dospělé: kdo nejrychleji vypije ½ litru piva a kdo nejdéle udrží v natažené ruce vodou naplněný tuplák. Pro zajímavost: vítěze a druhého v pořadí ve výdrži držení tupláku dělily pouhé 2 vteřiny. Následovala soutěž, a to v hodu medicinbalem v kategorii muži a ženy. Soutěž o tzv. „plechovou hubu“, kdy se pojídaly opravdu hodně pálivé papričky, se konala až za tmy, zhruba ve 22 hodin.

Děti odpoledne dováděly na skákacím hradu a měly možnost se také projet na konících z Ranče Tlumačov nebo si nechat profesionálně pomalovat obličej nebo „zvěčnit“ od karikaturisty. Už tradičně byly všechny atrakce pro děti zdarma.
K jídlu byly přichystány na místě připravované speciality, a to guláš, živáňská pečeně, klobásky na grilu, cigára z udírny, bramboráky, grilovaný hermelín a další a dětmi oblíbené párky v rohlíku.
Večer a noc patřily hudebnímu seskupení Infinity. V jejich podání písničky známých interpretů a skupin nenechaly nikoho dlouho sedět, parket byl stále plný tanečníků.
Hlavní pořadatel akce S.K. Tlumačov velice děkuje všem návštěvníkům a samozřejmě i všem dobrovolníkům, kteří se podíleli na úspěšném průběhu Tlumačovských pivních slavností.

Fotografie: https://www.tlumacov.cz/zivot-v-obci/fotogalerie/fotogalerie-z-akci/fotogalerie-z-roku-2022/gallery/18131/