Domů » Zprávy » Soutěžní sezóna 2022 – Aerobik team Tlumačov

Soutěžní sezóna 2022 – Aerobik team Tlumačov

V září jsme se v kroužku soutěžního aerobiku setkali po dvouletém odloučení. Bylo to v menším množství jako v minulých letech, ale podařilo se nám sestavit 3 soutěžní týmy.  Sezóna byla nejistá, ale odhodlání velké. Začal pravidelný kolotoč. Výběr hudby, příprava choreografií a kostýmů, nácvik kroků, přesunů a přidání pohybů paží s pomůckou i bez.  

Z týmů se stala skvělá parta, která se stále zlepšovala. Byla radost s děvčaty pracovat. Trápily nás nemoci i úrazy, ale nic nezměnilo to, že to moc chceme dotáhnout do zdárného konce. Trénink dělá mistry, proto se pravidelně scházíme 1x týdně v tělocvičně, kde vše rozebíráme, řešíme a zkoušíme. Soutěžní sezóna se velmi rychle přibližovala. Nervozita stoupala, ale my jedeme dál. Navýšení tréninku, společné jednodenní soustředění a máme hotovo. Kostýmy doladěny, sestavy docvičeny a můžeme na první závody. Netušíme, jak se bude sestava líbit, jak jsou na tom jiné týmy, zda uspějeme. Jdeme to zkusit a uvidíme. Hlavně si to pořádně užijeme, to byl náš cíl. Prví závody a hned první úspěchy. Děvčata zvládla premiéru velmi dobře a všechny 3 naše týmy si odvážely krásné medaile. Nálada byla výborná. Jsme opět na vrcholu a to díky velké píli a hlavně díky děvčatům, která jsou skvělá. Další týden, další závody. Nová porota, nové prostředí, nové zkušenosti. Vše prožíváme společně, a to nejen děti a trenéři, ale také rodiče, kteří jsou velkou oporou týmu. Někdy slzy radosti, někdy slzy zklamání. Emoce se projevují na každých závodech. Jsme jeden tým a držíme spolu v každé situaci. Společně se podporujeme, společně se radujeme.

Nejmladší děvčata se sestavou „Zoubky jako perličky“ získala 1 x 1. místo, 3 x 2. místo, 3 x 3. místo + navíc Cenu poroty za kostým. Mladší děvčata nacvičila sestavu „Vítejte v šapitó“ a vybojovala 3 x 1. místo, 2 x 2. místo a 2 x 3. místo + Cenu Absolutní vítěz přehlídky. Střední skupina děvčat získala 5 x 1. místo, 2 x 2. místo a 2 x 3. místo. Výbornými výsledky se všechny naše týmy probojovaly do nejlepší TOP 10 ve svých kategoriích v rámci soutěže Aerobic Tour.  Zoubky jako perličky skončily ve finále na 3. místě a staly se druhým vicemistrem ve své kategorii do 7 let. Děvčata se sestavou Vítejte v šapitó, získala 2. místo a stala se vicemistry ve své kategorii 8 – 10 let. Děvčata ze střední skupiny se sestavou „The Beatles“ se taktéž probojovala do TOP 10, získala 2. místo a stala se vicemistry v kategorii 11 – 13 let.

Byla to skvělá sezóna, která velmi rychle utekla, ale stála za to. Již nyní se těšíme na příští rok, na nové sestavy, nové nácviky, nové radosti i starosti. Rádi přivítáme nové členy do našeho aerobikového týmu AT Tlumačov. Děkuji trenérkám Rádi Zaoralové, Diance Horkové a Terezce Vyoralové za pevné nervy, jak při trénincích, tak při vyhlašováních na závodech.  Je to vždy napětí až do samotného konce. Také děkuji Haničce Hlobilové za trenérské konzultace na dálku a ještě jednou všem za podporu. Těšíme se v září na viděnou.