Domů » Zprávy » Po stopách velikonočního zajíčka

Po stopách velikonočního zajíčka

Na Velký pátek 15. dubna 2022 pořádal Dům dětí a mládeže Sluníčko, středisko Tlumačov, ve spolupráci s KIS Tlumačov rodinnou akci „Po stopách velikonočního zajíčka“.  

Putování začalo v místním parku u sokolovny, kde účastníci obdrželi od Berušky a Ovečky kartičku ve tvaru vajíčka s přesným popisem cesty, kde mohou zajíčka hledat.

Po cestě za zajíčkem si účastníci u hajného Robátka a kance zjistili jakou mají mušku a shazovali šišky. Na farmě s ovečkou Shaun a kravičkou si zasadili zeleninu, s Bobkem a Bobek si dali skokanský závod, se Zlatovláskou a medvědem uklidili světničku. Karkulce pomohli se vyhnout vlkovi a zdolali překážkovou dráhu. Po cestě potkali vodníka, kterému pomohli pochytat rybičky. Od zvířátek vždy získávali za splnění úkolu na kartičku razítka.

Dál pokračovala cesta podle mapky na kartičce a také podle trasy značené zaječími stopami k cíli směrem ke kulturnímu a informačnímu středisku (KIS). Cestou pomohli slepičce, s kterou vyzdobili strom velikonočními vajíčky. 

V závěru malovali s Budulínkem a liškou obří velikonoční kraslici.

Splnění těchto úkolů jim dovolilo vyhledat velikonočního zajíčka a získat sladkou odměnu. A to ještě nebylo všechno. Akce dál pokračovala pestrým programem v KIS, kde bylo připraveno jarní tvoření, byla možnost se nahlédnout do kroužku vlakového modeláře a „zařádit“ si v dětské herně. Aby bylo zvířátek ještě víc, mnozí si nechali nějaké namalovat na obličej.

Dále u KIS bylo připraveno doprovodné vystoupení: „Dva v kruhu“- žonglérský a cirkusový workschop.

Dešťové kapky nás však zahnaly do budovy kulturního střediska. Přestože počasí nevydrželo přívětivé po celou dobu akce, náladu nám nepokazilo a odpoledne jsme si společně užili.

Děkuji tímto všem za pomoc a spolupráci. Děkuji také účastníkům akce, kteří se s námi přišli pobavit. Velmi nás potěšilo, že vás bylo tolik.

Radka Bezdíčková, vedoucí oddělení Tlumačov DDM Sluníčko

https://kistlumacov.rajce.idnes.cz/Po_stopach_velikonocniho_zajicka_2022/