Domů » Zprávy » Předvánoční akce krabice od bot

Předvánoční akce krabice od bot

Kulturní a informační středisko Tlumačov se letos potřetí zapojilo do projektu „Krabice od bot“.

Předvánoční akce, která má za cíl potěšit děti z chudších rodin v České republice, proběhla v roce 2021 již po jedenácté. Radost těmto dětem udělají zase děti, jimž dospělí pomohou připravit jejich dárkovou krabici od bot. Tu společně naplní dětskými dárky k Vánocům a odnesou na některé ze sběrných míst, které ho předá potřebným. Vloni tak mělo hezčí Vánoce více než 50 000 dětí z chudých rodin, nízkoprahových zařízení a azylových domů. Sbírku pořádá Diakonie ČCE, jeden z nejvýznamnějších poskytovatelů sociálních služeb v ČR.
V naší obci měl proběhnout sběr Krabic od bot na Adventním jarmarku s rozsvícením vánočního stromu 27. listopadu, ale akce se z důvodu zhoršení epidemické situace v ČR virem Covid 19 nekonala. To v ničem nezabránilo 28 štědrým dárcům, kteří přinesli dárky do KIS. Měli jsme pro dárky už nastrojený vánoční stromeček, dárky se pod ním hezky vyjímaly.
My jsme je pak v pátek 3. prosince v poledne zavezli do sběrného místa, do Mateřské školy Kvasice.
Moc děkujeme všem dárcům, jsou to lidičky se srdcem na správném místě.

Pracovnice Kulturního a informačního střediska Tlumačov, Renáta Nelešovská a Petra Šimoníková, Vám přejí krásné Vánoce a v novém roce pevné zdraví, štěstí a rodinné pohody.