Domů » Zprávy » Lampionový průvod s překvapením

Lampionový průvod s překvapením

Na sobotní večer, 13. listopadu, připravily pracovnice Kulturního a informačního střediska a Domu dětí a mládeže Tlumačov pro děti oblíbený lampionový průvod. Tentokráte s překvapením v podobě čtyř zastavení u pohádkových bytostí.

Přibližně 100 dětí s rodiči nebo prarodiči rozsvítilo své lampiony a prošli Tlumačovem. Průvod vyšel od Kulturního a informačního střediska na náměstí Komenského a zastavil se u kostela sv. Martina, kde na děti čekal kostlivec. Na náhrobním kameni měl napsáno datum narození a úmrtí. Bohužel nikdo z dětí nevypočítal, kolik měl let, když zemřel.
Další zastavení bylo na Metlově, u Čarodějnice. Tu už mohly děti letos potkat, a to při Cestě za pohádkou.
Na ulici Sportovní vzplály ohně pekelné a pak se objevil čert. Další zastavení při procházce s lampiónem. Tady bylo dětem připomenuto, že do některých domovů zavítá 6. prosince svatý Mikuláš se svou družinou. Bude se ptát, zda bylo dítko hodné, jestli náhodou nezlobilo. Na některých dětských tvářičkách byly vidět obavy. Jedna holčička dokonce prosila maminku, aby čertovi neříkala, že není hodná, že zlobí. Maminka se tedy nechala umluvit a čertovi nic neřekla. Reakce její dcery, až byly v dostatečné vzdálenosti od pekelníka, byla: „Děkuji ti maminko, že jsi nic čertovi neřekla. Zachránila jsi mi život“.
Pak průvod pokračoval na náměstí Komenského, kde se v parku míhala bílá postava. Byla to Bílá paní, která k nám zabloudila z hradu Buchlov. Zastavení u ní bylo poslední po trase lampionového průvodu.
Mnohé děti se šly ještě podívat do kroužku vlakových modelářů na vláčky.
Všechny děti dostaly sladkou odměnu za účast a na závěr se mohly ještě podívat v sále KISka na pohádku.

Pořadatelky děkují všem za účast a dobrovolníkům za nezištnou pomoc.

Fotografie v galerii – Lampionový průvod