Domů » Zprávy » Tlumačov hostil seniory z Mikroregionu Jižní Haná

Tlumačov hostil seniory z Mikroregionu Jižní Haná

Pátek 3. září patřil v naší obci seniorům. V tělocvičně základní školy se konal 12. ročník Her seniorů Mikroregionu Jižní Haná.

Mikroregion Jižní Haná je svazek obcí v okresu Kroměříž a okresu Zlín, jeho sídlem je Tlumačov, nám. Komenského 170 (KIS Tlumačov). Cílem je spolupráce členských obcí s regionálními agenturami na mikroregionálních projektech a spolupráce v oblasti kultury a sportu. Sdružuje celkem 2 města a 2 obce: Chropyně, Hulín, Kvasice a Tlumačov. Byl založen v roce 2000.
Hry byly slavnostně zahájeny krátce po 9 hodině na náměstíčku starostou obce Tlumačov panem Petrem Horkou, který je zároveň místopředsedou mikroregionu. Všechny přítomné pozdravili také hlavní představitelé obcí a měst mikroregionu: za město Chropyně starostka Ing. Věra Sigmundová, za město Hulín Mgr. Roman Hoza a za obec Kvasice starosta Ing. Dušan Odehnal a místostarosta Lubomír Musil.
Poté se všichni průvodem a za doprovodu dechové hudby Zdounečanka vydali do tělocvičny základní školy.
Tam bylo přichystáno 8 soutěží: Ring Toos – házení kroužků na dřevěné kolíky, Spin Ladder – házení koulema na provázku na dřevěnou konstrukci, Kubb number neboli Mölkky – hra s čísly, skládání pyramidy z plastových kelímků za pomocí gumičky, hod balonem na koš, lovení rybiček, slalom na koloběžce a trénování paměti – skrývačka křestních jmen nebo názvu zvířat.
Za Tlumačov soutěžili: Anna Kouřilová, Anna Švendová, Božena Juřicová, Helena Zifčáková, Anežka Hrubá, Ladislava Šoltysová, Miroslav Šoltys, Marie Kadlčíková, Ema Stratilová a Helena Zaoralová.
Po ukončení soutěží byl čas na oběd a kulturní vystoupení každé obce či města. Naši senioři měli přichystány dvě vystoupení: staronové tanečky Marfušek, Nastěnek a Ivánka (předvedli již minulý rok) a slet čarodějnic. Hulíňačky zacvičili na píseň Melinda, kterou nazpíval Jiří Štědroň, Kvasické Sokolky – mažoretky nám všem svižně zapochodovaly a senioři z Chropyně zazpívali několik písniček. Všechna vystoupení sklidila bouřlivý potlesk a všichni přítomní se shodli na tom, že byla perfektní.
Ve 13,30 hodin byly vyhlášeny výsledky. Opět proběhla divácká soutěž, tentokráte byly otázky zaměřeny na 880. výročí naší obce. Ze správných odpovědí bylo vylosováno 10 soutěžících, kteří si odnesli malou odměnu.

Hlavní rozhodčí, paní Libuše Staňková, členka přípravného výboru a místostarosta města Chropyně Mgr. Stanislav Kalinec, zveřejnili konečné pořadí:

1. Hulín II
2. Chropyně I.
3. Chropyně II.
4. Hulín I.
5. Kvasice I.
6. Tlumačov II.
7. Tlumačov I.
8. Kvasice II.

Blahopřejeme.

Pak se rozproudila volná zábava. K tanci a poslechu hrála bezmála dvě hodiny skupina Gaudeon.

Děkujeme vedení ZŠ Tlumačov za vstřícný přístup při přípravě her, žákům školy za asistenci při soutěžích, zaměstnancům údržby a brigádnicím za skvěle zvládnutý provoz malého bufetu. V neposlední řadě velké „díky“ patří všem našim seniorům za reprezentaci Obce Tlumačov. Příští rok by se hry měly konat v Hulíně.

Všechny fotografie naleznete na:
https://kistlumacov.rajce.idnes.cz/Hry_senioru_MJH_2021/ .




Fotografie v galerii – Hry seniorů Mikroregionu Jižní Haná