Domů » Zprávy » Cesta za pohádkou ukončila čas prázdnin

Cesta za pohádkou ukončila čas prázdnin

V sobotu 4. září Kulturní a informační středisko Tlumačov ve spolupráci s S. K. Tlumačov a SDH Tlumačov zakončili prázdniny již tradiční akcí pro děti „Cesta za pohádkou“. Přes 150 dětí a 100 dospělých se vydalo pohádkovou trasou, která byla rozmístěna v okolí fotbalového hřiště.

Děti dostaly na startu kartičku s mapou, podle které musely najít pohádkové postavy, a u každé z nich plnily úkol, za který dostaly sladkosti. Jako první stanoviště navštívily hasiče, kde proudem vody shazovaly plechovky. Letošní novinkou byl Asterix a Obelix, u kterých děti „kácely stromy“. Jako další je přivítal ošklivý, ale hodný Fantomas s princeznou Xénií. Tady musely děti hodem pověsit balónek na provázku na tyč. Následovala cesta k Ferdovi a Berušce. Úkolem bylo tentokrát hodit kroužek na cíl. O kousek dál na ně čekala perníková chaloupka, kde seděla ježibaba a pro perníček si děti musely vlézt do domečku plné pavučin a nástrah. Vodník měl nachystané lovení rybiček. Potom už přišlo na řadu všemi očekáváné peklo. Pro některé děti to byla zkouška odvahy. Lucifer, byl velmi přísný a sladkost dával opravdu jen těm, kdo se trefil kostkou do pekelného chřtánu. Na závěr děti odevzdaly kartičky s razítky králi a královně, kteří zkontrolovali splněné úkoly a za odměnu dali dětem malý dárek, jako byl přívěšek, deníček, pexeso, nebo to, co si kdo vybral.
Pro děti byl k dispozici skákací hrad, občerstvení, o které se postarali fotbalisti, kteří nabízeli klobásu a cigáro z udírny a Edita Karlíková s manželem.
Ani tentokrát nechyběly bonbóny na všechny stanoviště, které nám dodala paní Věra Řezaninová (Výcvik a ubytování psů Tlumačov). Paní Věrka tuto akci sponzoruje už několikátý rok, za což ji patří velké díky.
Díky patří i všem dobrovolníkům, kteří nám pomáhají na stanovištích bez nároku na honorář. Bez nich bychom takovou akci nemohli uskutečnit. Děkujeme i všem, kteří pomohli při přípravách, hlavně chlapům z pekla, kteří si na svém doupěti každým rokem stále něco zdokonalují. O našem pekle si povídají všichni hodně dlouho, takže vaše práce „Pekelníci“ není zbytečná.
Každým rokem věnují na tuto akci výdělek dobrovolníci z Mikulášské pochůzky. Tentokrát se ale skupina rozhodla, že pomoc je potřeba jinde, a vybranou částku zaslala na obce postižené tornádem. Děkujeme.
Počasí nám při letošní akci přálo a velmi nás potěšila hojná účast. Za rok se těšíme. Na shledanou.

Všechny fotografie naleznete na:
https://kistlumacov.rajce.idnes.cz/Cesta_za_pohadkou_2021/ .

Fotografie v galerii – Cesta za pohádkou