Domů » Zprávy » Přehled turnajů na obecních sportovištích ve výsledcích – léto 2021

Přehled turnajů na obecních sportovištích ve výsledcích – léto 2021

V letních měsících se na obecních sportovištích konaly tradiční turnaje v tenisových čtyřhrách a v plážovém volejbale. I když byla letošní sezóna, zvláště v jarních měsících, ovlivněna dozvuky proticovidových opatření, s nastupujícím létem se sportovní areál postupně zaplňoval tenistkami a tenisty a hráči a hráčkami plážového volejbalu a bylo tak možné uspořádat v těchto sportech již tradiční amatérské turnaje.

Letošní účast byla, co do počtu účastníků, na všech zatím uskutečněných turnajích maximální. Plánovaným akcím letos mimořádně přálo i počasí, a tak se všechny turnaje odehrály v plánovaných termínech, které byly s předstihem i se systémem přihlašování avizovány na www stránkách obce Tlumačov a v Tlumačovských novinkách. Nutno ještě podotknout, že na všech turnajích se opět prokázala narůstající vyrovnanost a zvyšující se úroveň herních dovedností hráčů a týmů, což rok od roku vede nejen ke zkvalitnění a vyrovnanosti jednotlivých zápasů, ale i k motivaci jednotlivců i týmů k radosti ze hry, z vítězných zápasů a z umístění se na předních příčkách v jednotlivých turnajích.

Pro úplnost uvádím výsledky čtyř turnajů, které se doposud v letošní letní sezoně na Sportovišti obce Tlumačov již uskutečnily:

První turnaj v mužské tenisové čtyřhře „O pohár obce Tlumačov, IV. ročník“ se uskutečnil za velkého vedra (na sluníčku bylo až 35 stupňů Celsia) v sobotu 19. června 2021 na obou tenisových kurtech u fotbalového hřiště. Turnaje se zúčastnil maximální možný počet 10 deblových týmů, které byly rozděleny do dvou skupin a následně po vyřazovacích čtvrtfinálových a semifinálových bojích do finále postoupili deblové páry: J. Krčma, M. Hric proti M. Vlčkovi a Vl. Jarošovi. Vítězství, po vyrovnaném a napínavém finálovém boji, si odnesli a putovní pohár pro rok 2021 získali J. Krčma a M. Hric, druhé místo patřilo M. Vlčkovi a Vl. Jarošovi, na třetím místě se umístili poražení semifinalisté T. Duroň a S. Guňa a čtvrté místo patřilo také poraženým semifinalistům – dvojici Roman a Rajmund Huráňovi. Turnaj prokázal u všech zúčastněných vysokou herní kvalitu, bojovnost, vyrovnanost a sportovního ducha.

Druhým turnajem letošní sezóny byl „Pohodový letní turnaj v plážovém volejbale, IV. ročník“, kterého se opět za velmi příznivého slunečného počasí zúčastnilo 8 přihlášených tříčlenných MIX družstev (2 muži a jedna žena). Protože se jednalo o přípravný turnaj, všechna družstva se utkala systémem každý s každým do tabulky. I v „plážáku“ byl u všech týmů vidět velký pokrok v herních činnostech a především všechny týmy oplývaly herním nadšením a touhou po vítězství. Po celý průběh turnaje zde panovala velmi dobrá nálada a pohoda. Vítězem turnaje se stal PONČA TEAM ve složení Martin a Martina Krkoškovi a R. Štětkář, dělené druhé místo patřilo týmům PAHUKA TEAM ve složení Martina Kadlčák, Rajmund Huráň a Mira Pavlík a také týmu Bc. TLUMAQUE ve složení Jana a Mira Škrabalovi a Patrik Mouka, třetí skončil tým PACIFIC ve složení Petr Hložek, Aneta Vybíralová a Vašek Janoštík. Pohodový turnaj sloužil jako přípravný turnaj pro mistrovské klání BEACH CUPu Tlumačov, který byl naplánován na sobotu 7.8.2021.

Třetí turnaj letošní sezóny byl prestižní „Turnaj smíšených družstev – MIXů – v tenisové čtyřhře, II. ročník“, který se konal 31.7.2021 na tenisových kurtech u hřiště kopané. Opět se této akce zúčastnil maximální počet 8 smíšených tenisových párů, které se tentokrát utkaly systémem „každý s každým“ do konečné tabulky, což znamenalo, že se všichni účastníci turnaje spolu utkali a konečná tabulka férově určila pořadí a vítěze turnaje. Tím se stal pár Jan Mareš a Zuzana Šimková, kteří bez porážky obsadili první místo, druhé místo vybojovali manželé Marek Vlček a Šárka Vlčková, na třetím místě se umístili Patrik Mouka a Radka Jančová a na děleném čtvrtém místě byl rodinný deblový pár Petra Huráňová a Rajmund Huráň a se stejným počtem bodů i deblový pár Jirka Krčma a S. Duchoňová. Tento turnaj se odehrál taktéž v extrémně teplém počasí, k vidění byly zajímavé a urputné boje o každý „fiftýn“ až do posledního gamu posledního zápasu. Utkání doprovázela po celou dobu dobrá nálada, místy i napínavé tenisové momenty při vyrovnaných koncovkách zápasů.

Čtvrtým turnajem těchto prázdnin byl dlouhodobě očekávaný a s napětím účastníky vyhlížený prestižní mistrovský turnaj v plážovém volejbale „BEACH CUP TLUMAČOV, IV. ročník“. Počasí tomuto sportovnímu zápolení opět přálo a dá se říci, že turnaj se odehrál v ideálním počasí. Přihlášeno bylo 10 týmů, v tradičním MIX složení (2 muži + 1 žena). U každého týmu byla od úvodního utkání vidět touha po vítězství a dobrém umístění. Týmy byly rozděleny do dvou pětičlenných skupin, z nichž první čtyři týmy z každé skupiny postoupili do čtvrtfinále. Vítězové čtvrtfinálových zápasů dále do semifinále, vítězní semifinalisté hráli velké finále o 1. místo, poražení semifinalisté o 3. místo. Celkem bylo odehráno během turnaje 30 utkání a každý zápas měl svou neopakovatelnou atmosféru – bojovnost, napětí a obrovskou snahu každého týmu vyhrát, a to vše v duchu „fair play“ a respektu k soupeři. Celkovým vítězem turnaje se stal KADLTEAM ve složení Martina a Martin Kadlčákovi + Radek Brablec, druhé místo obsadil tým BEDŇÁCI ve složení Míša a Martin Bednaříkovi + Patrik Mouka, třetí skončil tým HURPA ve složení Mira Pavlík, Petra Huráňová a Rajmund Huráň, na čtvrtém místě se umístil tým ŠAMPIONI ve složení Mira a Jana Škrabalovi + Martin Hložek. I toto sportovní zápolení bylo doprovázeno po celou dobou konání turnaje výbornou náladou, pohodou a veselým zakončením v hospůdce Na hřišti.

Poslední pátý „Turnaj ve čtyřhře žen, 2. ročník“ byl termínově přeložen z organizačních důvodů až na sobotu 11.9.2021!!!

Na tomto místě si dovolím poděkovat všem, kteří se již několik let podílejí na zdárném průběhu všech letních turnajů – hlavnímu organizátorovi KIS Tlumačov, hospůdce Na hřišti za výbornou obsluhu, za vstřícnost a spolupráci S.K. Tlumačov, stolním tenistům za pomoc při organizaci, paní Haně Gajdůškové – správci sportoviště za pomoc při organizaci a v neposlední řadě všem aktivním účastníkům – sportovcům amatérům, kteří se nebojácně a s odvahou zúčastňují všech turnajů. Moc mě těší velký zájem o tyto akce a přál bych si, aby se v dalších sezónách rozšířily řady sportujících na obecních sportovištích, zvláště o mladé hráče a hráčky tenisu a plážového volejbalu.