Domů » Zprávy » Závod mopedů a veteránů v Tlumačově 2020

Závod mopedů a veteránů v Tlumačově 2020

Po loňské pauze jsme se rozhodli vrátit Moped rallye opět do Tlumačova, a to přímo do centra obce s hlavním zázemím v parku na ulici Sokolská. Původní červnový termín se kvůli koronavirové pandemii přesunul na sobotu 22. srpna.

Od brzkých ranních hodin se do depa sjížděli závodníci, kteří na svých strojích závodili v kategoriích moped originál a speciál, malé motocykly Jawa 50 (Fechtl). Novinkou pro letošní ročník byly všechny motocykly starší 30 let, tedy veteráni bez rozdílu kubatur. Právě tito veteráni soupeřili v jízdě pravidelnosti, kterou vyhodnotila profesionální časomíra. Všechny kategorie závodily v dopoledních a odpoledních rozjížďkách, které rozhodly o celkových vítězích.
Celý den nám hezky svítilo a bylo až tropické vedro, se kterým zápolili nejen jezdci, ale i pořadatelé. Akci opět podpořila účast Armády ČR s ukázkou vojenských vozidel. Ochotní vojáci přilákali velké množství dětí s obličejovým maskováním, ale i rodiče na zkušební střelbu. Netradiční a výjimečnou se stala i exhibice mototrialového jezdce, mistra republiky Pavla Baláše, který se svým mladším kolegou předvedli profesionální vystoupení na tzv. šlapačkách.
Jedinou nepříjemností je ztráta vojenské kovové zábrany, která byla odcizena před závodem v noci z pátka na sobotu na křižovatce ulic Machovská a Nivy. Zvláštnější je, že ze dvou kusů se ztratila jenom jedna, a ještě bez podstavců, čímž nemůže plnit svou funkci. Tuto zábranu musíme komplikovaně koupit a vrátit vojákům.
Na závěr chceme poděkovat našim přátelům a fanouškům motoristického sportu, kteří nás přišli osobně podpořit. Velký dík za finanční a materiální dary patří našim stálým sponzorům dále pak Zlínskému kraji za finanční podporu a v neposlední řadě Obci Tlumačov za maximální pomoc a podporu při organizaci této mimořádné motoristické události.