Domů » Zprávy » Informace o konání letních turnajů na sportovištích obce

Informace o konání letních turnajů na sportovištích obce

Informace o tenisových a volejbalových turnajích na obecních sportovištích na ulici Sportovní v Tlumačově.

1. TENIS
Na obecních sportovištích v ulici Sportovní u fotbalového hřiště se měly již uskutečnit v probíhající letní sezoně dva tenisové turnaje.
První, již tradiční 3. ročník turnaje v tenisové čtyřhře mužů, se měl uskutečnit v sobotu 20.6.2020. Bohužel počasí této akci nepřálo a z důvodu deště byl tento turnaj zrušen a bude odehrán v náhradním termínu, předběžně dohodnutém na sobotu 15. 8. 2020. Do tohoto turnaje bylo přihlášeno 10 týmů a je velkou škodou, že se z uvedených důvodů musel turnaj přeložit na náhradní termín, který již nezaručuje účast všech původně přihlášených tenisových dvojic.

Druhý turnaj, turnaj tenisových MIXů – smíšených dvojic – se uskutečnil v sobotu 4. 7.2020. Šlo o první ročník tohoto typu tenisového měření sil. Turnaje se zúčastnilo 8 párů. Týmy byly složeny povětšinou z manželských či partnerských párů a tentokrát za pěkného letního počasí se na kurtech odehrály dramatické souboje. Hrálo se ve dvou skupinách, z nichž se postupovalo do čtvrtfinále, vítězové čtvrtfinále se utkali v semifinálových soubojích o postup do finále. Finalisty turnaje se stali Marek a Šárka Vlčkovi proti kterým nastoupili Tomáš Duroň a Radka Jančová. Vítězi turnaje se po vyrovnaném boji stali manželé Vlčkovi. V boji o 3. místo se utkali poražení semifinalisté manželé Jirka a Iva Krčmovi proti Renatě Vitáskové a Vraťovi Večerkovi. Po dramatickém utkání, plném zvratů, zvítězili manželé Krčmovi a obsadili tak třetí místo. Nutno dodat, že i když se hrál teprve první ročník MIXů, měl turnaj z pohledu výkonů hráček a hráčů nečekaně kvalitní sportovní úroveň.

Konečné pořadí 1. ročníku turnaje MIX tenis Tlumačov 2020:
1.místo: manželé Marek a Šárka Vlčkovi
2.místo: Tomáš Duroň a Radka Jančová
3.místo: manželé Iva a Jirka Krčmovi
4.místo: Renata Vitásková a Vraťa Večerka


2. PLÁŽOVÝ VOLEJBAL
Info k „Letnímu pohodovému turnaji v plážovém volejbale“.
Nejbližší turnajovou akcí je přípravný turnaj v „plážáku“ v sobotu 18.7. 2020, sraz v 8.00 hod., 8.15 losování, 8.30 začínáme hrát, kapacita přihlášek je již naplněna (10 týmů je již přihlášeno!), zápisné za tým činí 100 Kč, jde o přípravný turnaj bez cen, pitný režim částečně zajištěn, svačinu s sebou, při množství přihlášených týmů se dá očekávat celodenní akce. Všichni účastníci turnaje hrají na vlastní nebezpečí.
Na všechny se těší pořadatel akce KIS Tlumačov.

za pořadatele Mgr. R. Huráň, místostarosta