Domů » Zprávy » Cesta za pohádkou

Cesta za pohádkou

V pátek 13. září se uskutečnila již tradiční akce pro děti „Cesta za pohádkou“
Za podpory S.K. Tlumačov – fotbalistů, Sboru dobrovolných hasičů Tlumačov a členů Moped Teamu Tlumačov jsme se po 11 letech rozhodli změnit trasu a dát celé akci „nový kabát“. Zvolili jsme fotbalové hřiště a jeho okolí.

Od 16 hodin se 149 dětí a 99 dospělých vydalo stezkou podle mapy za pohádkovými postavami. Prvním stanovištěm byl vodník a víla, u kterých děti chytaly na udici rybičky, další zastávka byla u perníkové chaloupky a ježibaby. Ta děti posílala do chaloupky pro sladkosti. Pak se mohly vydat k Červené Karkulce a vlkovi, kde hádaly, co nesla Karkulka babičce v košíčku. Mapa je dál navedla na stanoviště, kde už na ně čekal Ovčák a ovečka Shaun, tady nosily děti krmení dalším ovečkám. Na trase dál potkaly Ferdu Mravence a krásnou Berušku, kde jejich úkolem bylo postavit komín z kostek a složit puzzle. Sněhurka a malý trpaslík jim nakázali koulet jablíčko vytyčenou trasou. Ne všechny děti zvládly návštěvu pekla, a nedostaly tak razítko od samotného Lucifera, které dával za splněný úkol: házení kostek do pekelného kotle. Na závěr jim poděkoval Král a Královna za návštěvu jejich království a každému dali na památku malý dárek. Na dalším stanovišti si mohli účastníci vyzkoušet práci hasičů a trefovali se proudem vody z hasičské stříkačky na cíl. Mopedisti připravili cyklotrasu a děti si mohly zazávodit na kole. Byli i tací, kteří závodili v běhu. Návštěvníci mohli shlédnout exhibici workhoutového cvičení (sportovní aktivita vlastní váhou těla) na novém hřišti s venkovními stroji. Doufáme, že všichni účastníci byli spokojeni a příští rok se sejdeme v tak hojném počtu jako letos.
Poděkování patří nejen jmenovaným spolkům, ale hlavně dobrovolníkům na stanovištích, bez kterých by se tato akce nemohla uskutečnit. Děkujeme panu Hrtúsovi za údržbu a možnost využití cesty, po které se prošlo. Velké díky patří paní Věrce Řezaninové (Výcvik psů a ubytování Tlumačov), která věnovala dětem na všechna stanoviště sladkosti. O občerstvení se postarali manželé Karlíkovi a tým fotbalistů, kterým tímto také děkujeme. K poslechu zahrál pan Vymětalík. Doplňky na stanovištích byly zakoupeny z financí, které se vybraly na Mikulášské pochůzce Ještě jednou všem děkujeme a těšíme se na příští rok.

https://kistlumacov.rajce.idnes.cz/Cesta_za_pohadkou_2019/ .

Fotografie v galerii – Cesta za pohádkou 2019