Domů » Zprávy » Tlumačovské pivní slavnosti a 3. ročník setkání heligonkářů

Tlumačovské pivní slavnosti a 3. ročník setkání heligonkářů

Už týden před slavnostmi nebyla předpověď počasí nejveselejší. Meteorologové hlásili přívalové deště, bouřky, kroupy. Bohužel se jejich předpověď splnila a polovinu pivních slavností propršelo. Hlavně Setkání heligonkářů, kteří se už sešli v sobotu 27. července 2019, potřetí.

Krátce po 13 hodině začal program slavností. Na pódiu se vystřídalo 39 hudebníků v samostatných 24 vystoupeních, které trvaly až do 18 hodiny.
Počasí se nakonec umoudřilo, proto mohly proběhnout 3 soutěže pro děti a 4 pro dospělé. Děti se mohly vydovádět na skákacím hradu.
K jídlu byly nabízeny grilované klobásy, cigáro z udírny, kotlíkový guláš, párek v rohlíku, gyros, cukrová vata atd. K pití samozřejmě pivo, a to bezmála třicet druhů, víno i nealkoholické nápoje.
Pivní slavnosti se protáhly až do pozdních nočních hodin při taneční zábavě se skupinou Kosovci.

Hlavní pořadatel akce S.K. Tlumačov a Kulturní a informační středisko Tlumačov velmi děkují všem návštěvníkům a dobrovolníkům, kteří se podíleli na úspěšném pořádání letošních Tlumačovských pivních slavností. Organizátoři děkují všem sponzorům za finanční i věcné dary.

Fotogalerie:
https://kistlumacov.rajce.idnes.cz/Pivni_slavnosti_Tlumacov_2019 .

Fotografie v galerii – Pivní slavnosti