Domů » Zprávy » Turnaj v plážovém volejbale

Turnaj v plážovém volejbale

Na hřišti pro plážový volejbal v ulici Sportovní u hřiště kopané se v sobotu 20.7.2019 uskutečnilo pod názvem „Letní pohodový turnaj v plážovém volejbale“ setkání vyznavačů tohoto sportu, kteří na tuto akci dorazili na tlumačovské poměry v hojném počtu.

Na turnaji změřilo své síly a prokázalo své kvality 10 tříčlenných týmů, které startovaly ve složení dva muži a jedna žena. Jak název turnaje napovídá, panovala zde po celou dobu turnaje velmi přátelská a pohodová atmosféra, i když v průběhu jednotlivých utkání bylo znát, jak každý tým touží po vítězství a úspěchu a tomu podřizuje své herní výkony. Nutno říci, že je vidět, že za dobu existence tohoto hřiště a častých tréninků se úroveň herních dovedností všech hráček a hráčů různého věku ohromně zlepšila. Vyrovnanost byla vidět i na průběhu turnaje a konečných výsledcích vyrovnaných utkání.

Družstva byla nalosována do dvou pětičlenných skupin, z každé skupiny postoupily první dva týmy do semifinále a týmy, které se umístily ve skupinách A a B na třetím, čtvrtém a pátém místě hrály mezi sebou o umístění na 5. až 10. místě v celkové tabulce. První semifinále mezi sebou odehrály týmy HurPa (manželé M. a R. Huráňovi a M. Pavlík) a MaJaMi (manželé J. a M. Škrabalovi a M. Hložek), druhé semifinále hrály týmy Krčmovci (J. Krčma ml., R. Dvořák a L. Velebová) proti Hricovcům (manželé L. a M. Hricovi a M. Kojecký).
Do finále postoupily po výhrách nad svými soupeři týmy HurPa a Krčmovci a ve vyrovnaném a nervy drásajícím finále zvítězili a své soupeře zdolali 21 : 19 manželé Huráňovi s Mirou Pavlíkem a stali se vítězi tohoto „pohodového turnaje v plážáku“. Pochvala však patří všem účastníkům, kteří si na turnaj přišli zahrát a změřit své síly, a je třeba říci, že až 80 % zúčastněných hráčů bylo z Tlumačova. Poděkování za pomoc v organizaci turnaje patří pingpongářům, zvláště Michalu Hricovi a Jirkovi Krčmovi a vedení hospůdky na hřišti za vzornou péči a kvalitní pitný režim v parném dni po dobu celého průběhu turnaje.

Konečné pořadí na 1. až 4. místě „Letního pohodového turnaje v plážáku 20.7.2019“:
1. místo: M.+ R. Huráňovi + M. Pavlík
2. místo: J. Krčma ml. + R. Dvořák + L. Velebová
3. místo: J. + M. Škrabalovi + M. Hložek
4. místo: L. + M. Hricovi + M. Kojecký

Poznámka na závěr:
Pro velký úspěch této neformální akce se připravuje „Mistrovský turnaj v plážáku – Tlumačov cup 2019“, a to předběžně v sobotu dne 17.srpna 2019 od 10.00 hod., předpokládaná účast v turnaji je max. 12 družstev, s tím, že 10 míst je již obsazeno družstvy, které se kvalifikovaly účastí na výše zmiňovaném turnaji a 2 místa zůstávají volná pro další zájemce, kterým bude udělena divoká karta (je třeba se včas přihlásit u pořadatele – R. Huráň).