Domů » Zprávy » Turnaj v tenisové čtyřhře – O pohár obce Tlumačov

Turnaj v tenisové čtyřhře – O pohár obce Tlumačov

II. ročník turnaj v tenisové čtyřhře „O pohár obce Tlumačov“ se konal v sobotu 29.6.2019 na hřištích nového víceúčelového sportovního areálu na ulici Sportovní. Turnaj pořádalo tradičně KIS Tlumačov a vzhledem ke zvýšenému zájmu o účast v tomto „prestižním“ turnaji se dá předpokládat, že se tento turnaj stane tradiční každoroční akcí.

Do turnaje se letos přihlásilo osm párů, bohužel mezi hráči nebyla ani jedna žena či ženský tým. Loňské prvenství v I. ročníku obhajoval pár Laďa Jaroš a Jirka Krčma ml. Přihlášená družstva byla nalosována do dvou základních skupin, po odehrání skupin první dva týmy ve skupině postoupily do semifinále, páry, které se umístily na třetím a čtvrtém místě ve skupinách hrály mezi sebou o umístění na 5. až 8. místě. Vítězové semifinálových klání se utkali ve finále o celkové vítězství v turnaji a poražení semifinalisté si to mezi sebou rozdali o 3. místo. K vidění byla vyrovnaná hra všech zúčastněných deblových dvojic, herní napětí i fyzické vypětí. Předváděné výkony a tenisové dovednosti hráčů byly ukázkou toho, že „chlapi a chlapci“ v Tlumačově tenis hrát umějí a dá se očekávat, že kvalita výkonů- díky novým tréninkovým možnostem – turnaj od turnaje v budoucnu ještě poroste. Už letos byly vidět u mnohých hráčů velké pokroky v herním projevu i v herních dovednostech.

Po tuhých a vyčerpávajících bojích a odehrání všech zápasů byly na závěr turnaje vyhlášeny konečné výsledky a předán putovní pohár za vítězství ve „II. ročníku Turnaje obce Tlumačov v tenisové čtyřhře“:
1. místo obsadili a vítězi turnaje se stali: Petr Skácel a Petr Skýpala
2. místo : Laďa Jaroš a Jirka Krčma ml.
3. místo : Roman a Rajmund Huráňovi
4. místo : Marek Vlček a Michal Hric


Závěrem – jak se mezi sportovci říká – „sláva vítězům, čest poraženým“ a hlavně dík všem na turnaji zúčastněným hráčům za jejich příkladnou bojovnost a chuť změřit síly s vyrovnanými soupeři.