Domů » Zprávy » Po stopách velikonočního zajíčka

Po stopách velikonočního zajíčka

Společná jarní akce pracovnic DDM Sluníčka a KIS Tlumačov proběhla na Bílou sobotu 20. dubna 2019. Počasí bylo nádherné, sluníčko krásně svítilo.

Děti začaly hledat velikonočního zajíčka v obecním parku, pokračovaly Nádražní ulicí přes náměstíčko na náměstí Komenského k budově kulturního a informačního střediska. Cestou potkávaly různá zvířátka nebo pohádkové bytosti a plnily úkoly. Pokud doma vyrobily kraslici, mohly ji pověsit na velikonoční keř.
Zajíčkovy stopy končily u Lišky s Budulínkem, kde bylo přichystáno velké vejce k vybarvení podle dětské fantazie. Děti, pokud zajíčka našly, dostaly sladkou odměnu.
V kulturním a informačním středisku bylo připraveno jarní tvoření a výstava „Dárek pro velikonočního zajíčka“.
V sousední budově byla dětem zdarma zpřístupněna herna, mohly navštívit kroužek vlakových modelářů a obdivoval dokonalé modely vlaků.
V atriu byla k zakoupení cukrová vata a většina malých návštěvníků si nechala namalovat na obličej obrázek nebo se nechala dočasně tetovat.
Hezkým zpestřením pak bylo vystoupení mladého kouzelníka Ondřeje Sládka, který je mistrem České republiky v moderní magii a vítěz řady českých i mezinárodních kouzelnických soutěží. Na konec svého kouzlení modeloval dětem z balonků zvířátka i věci.
Mnozí využili možnosti opéct si svůj vůbec první letošní špekáček.
Děkujeme všem dobrovolníkům a místním hasičům za jejich volný čas, který věnovaly dětem.

Fotografie: https://kistlumacov.rajce.idnes.cz/Po_stopach_velikonocniho_zajicka_2019/ .

Fotografie v galerii – Po stopách velikonočního zajíčka