Domů » Zprávy » Přijetí dárců krve vyznamenaných zlatou medailí prof. MUDr. J. Janského u starosty obce

Přijetí dárců krve vyznamenaných zlatou medailí prof. MUDr. J. Janského u starosty obce

Ve středu 17.4.2019 proběhlo na obecním úřadě neformální setkání tlumačovských dobrovolných dárců krve vyznamenaných v roce 2018 zlatou medailí prof. MUDr. J. Janského se starostou obce.

Český červený kříž uděluje zlatou medaili prof. MUDr. Jana Janského dárcům krve, kteří dovršili počet 40 bezpříspěvkových odběrů. Mezi vyznamenanými touto zlatou medailí v loňském roce byli i občané Tlumačova p. Vítězslav Zuzaník, p. Lubomír Mac a p. Jan Nevělík. Těmto občanům vyjádřil starosta p. Petr Horka poděkování za jejich hluboce lidský postoj a předal dárek v podobě poukázek na nákup sportovního vybavení.
S potěšením vám sděluji, že také i v řadách zaměstnanců obce jsou dobrovolní dárci krve, kteří byli v loňském roce vyznamenáni Českým červeným křížem. Jsou to pracovníci technického areálu pánové Lubomír Krajča a Zdeněk Smékal, kteří obdrželi stříbrnou medaili prof. MUDr. J. Janského za 20 bezpříspěvkových odběrů. Těmto zaměstnancům obce starosta rovněž osobně poděkoval a věnoval dárkové koše.
Krev je nejcennější tekutinou na světě, kterou přes veškerý vědecký pokrok nelze jakkoliv nahradit. Darování krve je jedinečným darem člověka člověku a umožňuje zachránit ohrožený život. Proto patří náš dík všem dárcům, kteří dobrovolně darují krev. A pokud se chcete stát dárcem krve i vy, bližší informace naleznete např. na stránkách Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně https://www.kntb.cz/informace-pro-darce-krve .