Domů » Zprávy » Je stále březen měsícem knih?

Je stále březen měsícem knih?

Březen je podle dlouhé tradice měsícem knih. Je stále březen měsícem knih? Ano, stále jím zůstává díky knihovnám, které upřednostňují označení Březen – měsíc čtenářů. Cílem je obnovit práci mládeže i dospělých lidí s knihou.

Naše knihovna si během tohoto měsíce připravila program pro děti mateřské i základní školy.
Jako první navštívily knihovnu děti z místní mateřské školy. Paní knihovnice je seznámila s knihovnou a společně si zahráli formou hry na pohádky. Děti z družiny se naučily knihy zařazovat a s paní knihovnicí si přečetly několik pověstí.
V pátek 29. března 2019 se uskutečnil v naší knihovně 11. ročník „Noci s Andersenem“. Letošní rok spaní v knihovně využilo 10 dětí. V 16,30 hod. jsme se sešli v knihovně a po chvíli jsme se přemístili do dětské herny, kde jsme se pořádně „vyřádili“. Poté si každé dítě nachystalo a nafouklo matraci a našlo si místečko na spaní. Nesmělo chybět oblíbené tvoření, kdy jsme tvořili velikonočního panáčka. Děti soutěžily v pexesovém turnaji, ve kterém jednoznačně vyhrál Kamil Bilík. Než se dohrál pexesový turnaj, tak si děti dvou družstvech rozdaly souboj ve znalostech pohádek. To už nám vytrávilo a statečně jsme se vrhli na večeři, byly párky v rohlíku a někteří měli takový hlad, že zvládli i tři kousky. Na promítanou pohádku se už od odpoledne těšil každý, tentokrát to byla Ledová sezóna, kterou ještě kromě jednoho nikdo neviděl. A co by to bylo za kino, bez mlsání. Každý dostal nanuk. Hodiny nám rychle utekly a najednou bylo půl 11 a čas na spaní. Před spaním jsme zvládli přečíst ještě pět pohádek, ale ne všechny děti se dočkaly konce, protože už spokojeně odfukovaly a spaly. Ráno po snídani výborných buchet, které napekly některé maminky dětí, jsme vyhlásili tu vítěznou buchtu. Všech 10 hlasů dostala maminka Tomáška Dujsíka, která si odnesla diplom. Nakonec jsme ještě zvládli hernu, než si pro děti přišly rodiče. Za rok zase na viděnou a snad i s nováčky, kteří spaní v knihovně ještě nezkusili. Myslíme, že o hodně přichází.

Fotografie v galerii – Březen měsíc knihy