Domů » Zprávy » Rozsvícení vánočního stromu

Rozsvícení vánočního stromu

V sobotu 1. 12. 2018 jsme přivítali na tlumačovském náměstíčku advent rozsvícením vánočního stromu.

Vánoční jarmark se otevřel ve 14 hod. a na náměstíčku se pomalu scházeli lidé, aby nasáli vánoční atmosféru. Návštěvníci si mohli zakoupit různé zboží a udělat tak radost sobě i ostatním. Po celou dobu nám k dobré náladě hrála skupina Gaudeon.
V 15 hod. nás potěšili svým vystoupením žáci Základní školy Tlumačov, poté následovalo vystoupení dětí z místní mateřské školky. Program zakončily žačky základní Umělecké školy Otrokovice se svou učitelkou Janou Lukášovou. V půl páté děti nedočkavě vyhlížely příjezd svatého Mikuláše se svou družinou, který k nám přijel krásným kočárem s koňmi. Po cestě se nám zatoulal Anděl, ale děti ho svým hlasitým voláním zavolaly mezi nás. Mikuláš společně s dětmi vypustil balónky s přáním Ježíškovi a hned se svou družinou dali do práce. Děti říkaly básničky, zpívaly písničky a za to byly odměněny. Těm zlobivým domluvil čert a musely slíbit, že se polepší. Dětem i rodičům byla umožněna projížďka kočárem s koňmi, ve kterém přijel sám Mikuláš.
Od 14 do 17 hod. byl veřejnosti zpřístupněn tlumačovský kostel.
Kolem páté večerní hodiny už všichni nedočkavě čekali na slavnostní okamžik, kdy pan starosta Petr Horka pomocí zvonečků společně s občany rozsvítil vánoční strom.
KIS Tlumačov, organizátor akce, děkuje všem, kteří pomohli s touto tradiční kulturní akcí: pracovníkům údržby OÚ Tlumačov za výbornou přípravu celé akce, SDH Tlumačov za nabídku jídla i pití, Zemskému hřebčinci Tlumačov za zapůjčení kočáru s koňmi, Restauraci Schodky za občerstvení, farnosti Tlumačov za zpřístupnění kostela a spoustě dobrovolníkům za nezištnou pomoc.
Dvě skupinky Mikulášů se svou družinou navštívily 5. prosince 2018 v podvečerních hodinách celkem 29 rodin s dětmi. Mikuláš po celý rok sledoval chování dětí a ty byly za své zásluhy odměněny sladkostí od Anděla nebo jim čert vyhuboval, aby se polepšily, jinak si je příští rok odnese do pekla. Děti našly ve svém balíčku pamlsky, ale našly se i tací, které měly balíček plný brambor. Jestli splní slib čertovi, že se polepší, uvidíme příští rok. Osmi dobrovolníkům, kteří nám s touto akcí každým rokem pomáhají, patří velké díky. Vybrané peníze věnovali na akci „Pohádkový park“, kde tentokrát chystáme velké změny.

Fotogalerie: https://kistlumacov.rajce.idnes.cz/Rozsviceni_vanocniho_stromu_2018_Mikulas/ .

Fotografie v galerii – Rozsvícení stromku 2018