Domů » Zprávy » Opět úspěch tlumačovských házenkářek

Opět úspěch tlumačovských házenkářek

V sobotu 24.11.2018 jsme byly pozvány na „Memoriál A. Balcara“ do Kunovic na turnaj v házené.

Tohoto turnaje se zúčastňují hráčky, které jsou již v házenkářském důchodu (což je náš případ, věk 30+) nebo i mladší (věk 18+). Ty však nejsou registrovány v žádném klubu a již nehrají žádnou soutěž. Proto se v zápasech stávalo, že jsme se my „starší“ utkaly s holkama věkem našich dcer… To nás však neodradilo podat tak skvělý výkon, nechat na palubovce poslední síly…. Vždyť jsme jely obhajovat loňské vítězství v tomto turnaji! Podle organizátorek je velmi těžké sehnat alespoň pár týmů, aby se tato akce mohla konat. Přece jenom se na spoustě žen podepsalo jejich letité sportování v podobě různých operací, hlavně kolen a celkově pohybového ústrojí, tzn. je nás málo. První „mač“ jsme hrály s Velkou nad Veličkou, který jsme vyhrály jasně 24:14. Pak následovala dvouhodinová pauza, které jsme využily k obědu a zúčastnění se tomboly. Síly jsme musely nabrat na další dvě utkání, která jsme hrály hned po sobě. Los nám přihrál „baby“ z Bratislavy, které jsme přehrály 14:12.
Závěrečný zápas byl proti kunovickým holkám, které doufaly, že budeme po předešlém česko-slovenském duelu vyčerpány a nebudeme mít na ně dostatek sil. Jenže to bychom nebyly my holky z Tlumačova, abychom se nehecly a ukázaly jim, že ještě nepatříme do starého železa a vyhrály jsme nad nimi 23:14, což nám opět zajistilo prvenství na tomto Memoriálu. Po skončení následovala další část tomboly, raut a diskotéka….
Děkuji svým kamarádkám, spoluhráčkám jak z Tlumačova, tak i z Otrokovic, které se snad i považují za tlumačačky každé pondělí při trénincích v tělocvičně ZŠ, za bojovnost a ochotu se takovéto akce zúčastnit. Poděkování patří také obci Tlumačov za podporu.