Domů » Zprávy » Letošní Hry seniorů Mikroregionu Jižní Haná jsou za námi

Letošní Hry seniorů Mikroregionu Jižní Haná jsou za námi

V pátek 7. září 2018 se v Hulíně konal 9. ročník Her seniorů Mikroregionu Jižní Haná. Dříve narození občané Tlumačova, Kvasic, Hulína a Chropyně se mezi sebou utkali ve sportu, dovednostech i vědomostech.

Osm přihlášených družstev čekalo stejné množství disciplín. „O sportovní výkony příliš nejde. Hlavní je, aby se všichni dobře bavili a vše si maximálně užili. Každý rok přicházíme s jinými úkoly. Letos například jsme shazovali kuželky, navlékali korálky, trefovali se balónky do kelímků nebo absolvovali slalom dvojic s míčem. Měli jsme pro seniory také připravené vědomostní kvízy,“ uvedla za organizátory předsedkyně Mikroregionu Jižní Haná paní Božena Hrabalová.
Zahájení se odehrálo na hulínském náměstí, kde byli přítomni nejen soutěžící, ale i jejich podporovatelé či náhodní návštěvníci a hosté. Mezi nimi nechyběl starosta Hulína Mgr. Roman Hoza, starostka Chropyně Ing. Věra Sigmundová, starosta Kvasic Lubomír Musil a starosta Tlumačova Petr Horka.
Po zahájení her se všichni v průvodu, za doprovodu dechové hudby Hulíňané a mažoretek, přemístili do Městského kulturního střediska. Tam už začalo to opravdové soutěžní klání.
Někteří senioři berou soutěžení vážně, svým soupeřům nedají žádnou šanci. Jiní se přišli hlavně pobavit, disciplíny zvládají bez stresu a v pohodě. Naši „borci“ se umístili na krásném 4. a 5. místě. Děkujeme za skvělou reprezentaci obce Tlumačov.
Stejně jako v předchozích ročnících her nechyběly kulturní vystoupení seniorů z jednotlivých obcí a měst. Naše ženy se představily ukázkou z baletu Labutí jezero.
Pak už následovala volná zábava na diskotéce pro starší a pokročilé.
Příští rok se opět sejdeme, tentokráte v Chropyni.

Výsledková listina:

1. Hulín2 51 bodů
2. Hulín1 50 bodů
3. Kvasice1 45 bodů
4. Tlumačov1 35 bodů
5. Tlumačov2 32 bodů
6. Chropyně 2 30 bodů
7. Chropyně1 29 bodů
8. Kvasice2 28 bodů

Více fotografií na https://kistlumacov.rajce.idnes.cz/Hry_senioru_MJH_2018/ .