Domů » Zprávy » Aerobik DDM Sluníčko – AT Tlumačov slavil v soutěžní sezóně 2017-18 opět velké úspěchy, těšíme na sezónu 2018-19

Aerobik DDM Sluníčko – AT Tlumačov slavil v soutěžní sezóně 2017-18 opět velké úspěchy, těšíme na sezónu 2018-19

Na začátku školního roku se přihlásilo do aerobiku 117 členů, kteří byli rozděleni do 5 aerobikových skupin. Zde společně nacvičovali soutěžní choreografie. Přípravy jsou vždy velmi náročné. Nejdůležitější je nápad, od kterého se vše odvíjí, pak se připravuje a mixuje hudba, navrhují kostýmy a tvoří pomůcky pro danou sestavu.

A už se jen trénuje a trénuje a zase trénuje. Čas letí vždy jako bláznivý a než se nadějeme, jsou tady závody. První soutěže jsou plné očekávání. S jakou sestavou přijedou ostatní družstva? S kolika týmy se budeme ve skupině potkávat? Bude se sestava líbit porotě? Plno otázek, na které před soutěží neznáme odpovědi. Víme jen, že si to pořádně užijeme a předvedeme ty nejlepší výkony.
Píle a dřina se vyplatila a byla oceněna na nejedněch závodech vysokými body od poroty. Sestavu nejmladších nacvičilo 22 děvčat. Má název „Češi, to toho!“ Všechny nás tato sestava vtáhla a získala spoustu fanoušků. Děvčata vybojovala spoustu krásných umístění. 7 x 1. místo, 2x 2. místo, cenu TJ Jiskra Otrokovice a na posledních finálových závodech v Praze Česko se hýbe, získala další 1. místo a stala se mistry ČR v této soutěži. V mladší skupině cvičilo celkem 29 děvčat, která nacvičila sestavu s názvem „Santova dílna“. I tato sestava sklízela samá přední umístění. Je radost sledovat výrazy děvčat, jak si sestavu při cvičení užívají, jak je jich plná plocha a každý ví, kde má své místo. „Santova dílna“ získala 3 x 1. místo, 7 x 2. místo a na republikovém finále v Praze Česko se hýbe 1. místo z 18 týmů a stala se taktéž mistry ČR v této soutěži ve své kategorii. Ve střední skupině cvičilo 23 děvčat. Sestava nesla název „Torero Espaňol“. Už podle názvu je patrné téma sestavy, a to španělští toreadoři. V této skupině se vytvořila skvělá parta, která na sobě chce pracovat, zlepšovat se a pořádně si to vždy užít. Děvčata získala 5 x 1. místo, 1 x 2. místo, 1 x 3. místo a 1 x 4. místo. Na finále Česko se hýbe v Praze, skončila na 4. místě ze 17 týmů z celé ČR. Naše nejstarší skupina děvčat, kterých bylo 17, nacvičila sestavu James Hunt a Niki Lauda „Rivalové“. Radost sledovat jejich vystoupení na soutěžích, ze kterých nám až mrazilo. I tato sestava se v tak velké konkurenci ostatních týmů vůbec neztratila a získávala taktéž přední umístění. 2 x 1. místo, 3 x 2. místo, 2 x 3. místo a na republikovém finále „Česko se hýbe“ v Praze 1. místo a stala se mistry ČR. Navíc na mezinárodní přehlídce získala děvčata s touto sestavou Cenu sympatie. Poslední skupinou AT Tlumačov je skupinka dospělých s názvem „Megaveloši“, kteří nacvičili sestavu „Vítejte na palubě“. I oni se zúčastnili několika soutěží a přehlídek. Získali 1 x 3. místo, 1 x 2. místo a navíc Cenu poroty. Je to skvělá parta, která si to pořádně užívá. Je nám nesmírně líto, že tahle soutěžní sezóna už končí. Byl to skvělý soutěžní rok. Děkujeme za podporu jak rodičům, kteří byli skvělí, tak sponzorům, kteří náš klub podporují. Samozřejmě velké poděkování patří trenérům za jejich trpělivost, odhodlání a skvělý přístup. Míši Daňkové – trenérka skupiny nejmladší, Nikči Filákové – trenérka skupiny mladší a střední a Hani Hlobilové – trenérka skupiny nejstarší. Moc všem děkuji a těším se na další aerobikovou sezónu 2018/2019.