Domů » Zprávy » Tlumačovské pivní slavnosti přinesly přehlídku kvalitních zlatavých moků

Tlumačovské pivní slavnosti přinesly přehlídku kvalitních zlatavých moků

Poslední červencovou sobotu proběhly v naší obci už tradiční Pivní slavnosti s 2. ročníkem Setkání heligonkářů.

Letos pořadatelé nabízeli 32 druhů piv z 16 tuzemských pivovarů. Velké oblibě se těšilo pivo z nedalekého pivovaru Záhlinice, ale také z pivovaru Uherský Brod, Zlínský švec, Lobkowicz, Ježek, Klášter a dalších.
Pozvání na setkání heligonkářů přijalo 29 hudebníků. Posluchačům zahráli a zazpívali převážně národní písničky, které si mnozí zanotovali s nimi. Nechybělo ani společné vystoupení všech heligonářů. Letos byla oceněna zvláštním dárkem nejmladší hráčka na heligonku Anežka z Náměšti nad Oslavou a také účastníci nejstarší. Tím byla paní Jarmila ze Vsetína a pan Jaroslav z Valašského Meziříčí. Program pohodově plynul, a to i díky schopnému moderátorovi panu Pavlu Dočkalovi ze Sazovic. Velmi nás potěšil děkovný dopis paní Jarmily Bíllové ( https://www.tlumacov.cz/wp-content/uploads/2021/11/2018-podekovani-pivni-slavnosti.jpg ) .
Po celý den bylo letní počasí. V jednu chvíli to sice vypadalo, že zmokneme, ale jak se u nás říká „Morava to nepustila“. K příjemnému posezení posloužily 3 velké pártystany, řada malých stanů nůžkových a několik velkých pivních slunečníků.
Dospělí během dne u dobrého piva a jídla poslouchali vystoupení heligonkářů, s večerem pak do pozdních hodin zaplnili parket při produkci hudební skupiny Kosovci. Mladší generace dováděla na skákacím hradu, povozila se na konících z Ranče Tlumačov, nebo se nechala namalovat karikaturistou.
K jídlu byly nabízeny grilované klobásky, cigáro z udírny, na místě připravovaný kotlíkový guláš, párek v rohlíku, gyros, cukrová vata atd. K pití samozřejmě pivo, víno i nealkoholické nápoje. V horkém počasí přišla vhod i točená zmrzlina od paní Kvapilové z Kvasic.
Nechyběly velmi oblíbené soutěže pro děti i dospělé.

Hlavní pořadatel akce S.K. Tlumačov a Obec Tlumačov = KIS Tlumačov velice děkují všem návštěvníkům a dobrovolníkům, kteří se podíleli na úspěšném pořádání letošních Tlumačovských pivních slavností. Organizátoři děkují všem sponzorům za finanční i věcné dary. Zvláště Zemskému hřebčinci za dárky pro heligonkáře.

Fotogalerie na rajce https://kistlumacov.rajce.idnes.cz/Pivni_slavnosti_Tlumacov_2018/ .