Domů » Zprávy » Turnaj v tenisové čtyřhře – O pohár obce Tlumačov

Turnaj v tenisové čtyřhře – O pohár obce Tlumačov

Turnaj v tenisové čtyřhře „O pohár obce Tlumačov“ (letní část) se konal 23.6.2018 na hřištích nového víceúčelového sportovního areálu na ulici Sportovní a byl součástí akcí, které mají propagovat a přiblížit sporty, pro které je tento areál vybudován a široká veřejnost všech věkových kategorií zde může ve svém volném čase sportovat, získávat a prohlubovat své sportovní dovednosti a utužovat svou fyzickou kondici.

Tenisový turnaj ve čtyřhře byl první „promo“ akcí pořádanou v tomto nově otevřeném sportovním areálu a nutno říci, že akcí povedenou. Turnaj byl organizován KIS Tlumačov a s pomocí hráčů stolního tenisu Tlumačov. Do turnaje se přihlásilo sedm párů z Tlumačova, bohužel mezi hráči nebyla ani jedna žena či ženský tým. Přihlášená družstva odehrála turnaj hracím systémem „každý s každým“ a získané body se započítávaly do konečné tabulky, což znamenalo pro každý tým odehrát šest zápasů se svými soupeři. K vidění byla vyrovnaná hra všech zúčastněných deblových dvojic, herní napětí i fyzické vypětí. Předváděné výkony a tenisové dovednosti hráčů byly ukázkou toho, že „chlapi a chlapci“ v Tlumačově tenis hrát umějí a dá se očekávat, že kvalita výkonů- díky novým tréninkovým možnostem- turnaj od turnaje v budoucnu ještě poroste.

Po tuhých a vyčerpávajících bojích, po sečtení všech vítězných bodů, setů, gamů a „fiftýnů“ byly vyhlášeny konečné výsledky „I. ročníku Turnaje obce Tlumačov v tenisové čtyřhře“:
1. místo obsadili a vítězi turnaje se stali : Laďa Jaroš a Jirka Krčma ml.
2. místo : Luboš Procházka a Tomáš Duroň
3. místo : Roman a Rajmund Huráňovi

Závěrem
– jak se mezi sportovci říká – „sláva vítězům, čest poraženým“ a hlavně dík všem na turnaji zúčastněným hráčům za jejich příkladnou bojovnost a chuť změřit síly s vyrovnanými soupeři. Už nyní určitě všichni tvrdě a pečlivě trénují, aby na další podobné akci obhájili nebo dokonce vylepšili své postavení v konečné tabulce. Výzva k účasti samozřejmě platí i pro mnohé další Tlumačáky a Skaláky, kteří zatím nad svou účastí v turnaji váhali. Obecně platí – přijďte si zahrát tenis, využijte k rozvoji svých tenisových dovedností sportovišť v naší obci a mějte dobrý pocit z toho, že pravidelným pohybem pečujete o své zdraví.


POZOR – DALŠÍ „PROMO“ AKCE SOUVISEJÍCÍ S OTEVŘENÍM A PROPAGACÍ NOVÝCH SPORTOVIŠŤ OBCE TLUMAČOV BUDE „TURNAJ V PLÁŽOVÉM VOLEJBALE“,

termín se dozvíte s předstihem na www stránkách obce – asi v polovině srpna, hrát budou maximálně čtyřčlenná družstva – klidně i rodinná, max. počet týmů pro turnaj bude 8 (hraje se pouze na jedno hřiště).