Domů » Zprávy » Po stopách velikonočního zajíčka

Po stopách velikonočního zajíčka

Druhý ročník rodinné akce „Po stopách velikonočního zajíčka“, kterou společně připravily pracovnice DDM Sluníčko, středisko Tlumačov a KIS Tlumačov v neděli 25.března 2018, se opět vydařil. Chladné, až mrazivé počasí neodradilo na 200 dětí s rodiči, kteří na akci dorazili.

Putování po stopách zajíčka začalo v parku, kde každé z dětí obdrželo kartičku s mapkou trasy a vyznačenými stanovišti a také malý velikonoční dáreček. Potom se už rozeběhly spolu po parku plnit úkoly. Jedním z nich bylo pomoci mravenečkovi s opravou mraveniště. Zatloukání hřebíků dalo některým pořádnou práci, jiní to zvládli jedním dechem. Zručnost potřebovali všichni také u medvěda, kterému pomáhali „nakrmit“ čápa. Úkolem bylo hodit kroužek čápovi na zobák. Veselou překážkovou dráhu dětem připravil vlk a každý, kdo přinesl vajíčko na lžičce až do cíle, dal za odměnu do kartičky razítko. U Berušky na každého čekal úkol, kde podle dané předlohy skládal z kostek komín a to tak, aby správně vystřídal barvy. Poslední stanoviště v parku bylo u žabiček a tam byla připravená slalomová dráha a kriketové pálky. Úkolem bylo dokoulet míček pomocí pálky celým slalomem od startu až do cíle.
Každý, kdo splnil těchto pět úkolů, se mohl vydat po stopách zajíčka, po fáborkách nebo podle mapky směrem k náměstíčku v Tlumačově. Tam byla připravena „Galerie u kohoutka“ s vystavenými obrázky s jarními motivy. Pomocí vršků z PET lahví vyplňoval obrázky s jarními motivy. Další stanoviště bylo u „velikonočního stromu“. Úkolem bylo tento strom vyzdobit malovanými kraslicemi. Někdo si svou kraslici přinesl s sebou z domu, byli jsme však připraveni i na to, že svou kraslici mít nebudou. Úkol bylo potřeba přesto splnit. Díky místním seniorkám a dalších občanů bylo připraveno plno kraslic, které posloužily pro všechny, kteří svou neměli. Velikonoční strom vyzdobený kraslicemi se stává novou tlumačovskou tradicí. Posledním úkolem trasy bylo zastavení v „Ateliéru u dvou tlapiček“. Tam byla připravena obří kraslice a barvy. Každý z dětí na ni namaloval malý obrázek – kytku, sluníčko, motýlka a další jarní motivy. Vzniklo krásné dílo, na kterém se podílely všechny děti. Zajíček měl košíček plný dobrůtek a rád se o ně s dětmi podělil, právě za kartičku plnou razítek.
Sladkou odměnou však odpoledne ještě nekončilo. V prostoru KIS probíhalo tvoření velikonočních obrázků, zdobení kraslic voskem nebo barvení papírových kraslic. Nechybělo oblíbené malování na obličej a nově také fotokoutek. Po celou dobu byla možnost díky SDH Tlumačov opékání špekáčků, pro některé první po zimě. Dalším programem bylo společné cvičení zvířátek a dětí pod širým nebem. Jsme rádi, že se do cvičení zapojili i dospělí. Přišlo vhod a pomohlo všem k tomu, aby se rozehřáli. A to už se připravovala Show klauna Vikyho, která pohltila malé i velké účastníky akce. Měl připraveno plno soutěží, písniček, tanečků a nechyběly ani bubliny.
Doufáme, že se Vám společné odpoledne líbilo, děkujeme, že vás neodradilo chladné počasí a přišli jste se pobavit. Všem, kteří se na uskutečnění akce podíleli, moc děkujeme.

Bc. Ludmila Daňková, DDM Sluníčko, středisko Tlumačov a Renáta Nelešovská, KIS Tlumačov

Všechny fotografie z akce naleznete na:
http://kistlumacov.rajce.idnes.cz/Po_stopach_velikonocniho_zajicka_2018/


Fotografie v galerii – Po stopách velikonočního zajíčka