Domů » Zprávy » Když se řekne březen,

Když se řekne březen,

mnohé z vás napadne jaro. Březen je spojován nejen s prvními jarními dny, ale i měsícem knihy. V tomto měsíci jsme pro Vás připravili přednášku paní Bc. Dany Šimkové „ Příběh Titaniku“. Poslechli jsme si zajímavé vyprávění o stavbě, plavbě, potopení lodi a několika pasažérech

Jako každý rok, i letos 13 dětí strávilo z pátku 23. března na sobotu 24. března, „Noc s Andersenem“. Po příchodu dětí jsme si opekli první letošní špekáčky. Poté jsme se pustili do oblíbeného tvoření výrobků. Tentokrát si děti vytvořily „čtvero jarní období“ podle svých představ a nabarvily vajíčko voskem. Všem dětem se výrobky moc povedly. Mezitím nastal večer a děti se těšily na slíbené promítání pohádky, u které mlsaly zmrzlinu. Kolem 22 hodiny byli všichni už unaveni a nachystaní ke spánku. Na dobrou noc si děti poslechly pohádku o pejskovi a kočičce, u které usnuly.
Ráno jsme posnídali buchty, co nám napekly maminky, zahráli si pár her a mezitím už přicházeli rodiče, aby si odvedli své ratolesti domů. Příští rok se těšíme opět na spaní v knihovně.
Ve středu 28. března navštívili knihovnu žáci z druhé třídy s paní učitelkou Lenkou Hricovou. Do knihovny jsme zrovna přivezli nové knihy, tak měli žáci možnost podílet se na zpracování těchto knih, poslechli si, co všechno je třeba udělat, než se kniha dostane čtenáři. Pomohli paní knihovnici orazítkovat stránky, lepit štítky podle autora a knihy zařadit. Nakonec se mohl každý zaregistrovat do knihovny a nám tak přibyli noví čtenáři.

Fotografie v galerii – Březen v knihovně