Domů » Zprávy » Přivítali jsme advent

Přivítali jsme advent

Nastal adventní čas a jsme zase o krůček blíž nejkrásnějším svátkům v roce – Vánocům.

V naší obci jsme přivítali advent v sobotu 2. prosince 2017 jarmarkem a rozsvícením vánočního stromu.
Nasát vánoční atmosféru přišli, i přes mrazivé počasí, mnozí občané a hosté. Ti mohli zhlédnout vánoční vystoupení žákyň ZUŠ Otrokovice, odloučené pracoviště Tlumačov, dále dětí z místní mateřské a základní školy.
Návštěvníci si mohli na adventním jarmarku zakoupit různé zboží a udělat tak radost nejen sobě, ale i svým blízkým.
K dobré náladě hrála po celou dobu akce Mlynářská kapela Nejistota z Hustopeč nad Bečvou.
Nechybělo vypouštění balónků s přáním Ježíškovi ani vánoční přání starosty Petra Horky. Letos jsme zkusili rozsvítit vánoční stromek zvoněním zvonečků. Podařilo se, i když víme, že se musíme zlepšit, aby hlas zvonků byl více slyšet.
Sváteční náladu na náměstíčku přijel podpořit také
sv. Mikuláš s Andělem a čertem. Děti se na ně moc těšily, básničky měly připravené a odměna je neminula. Některé se moc bály čerta, asi věděly proč.
KIS Tlumačov, organizátor akce, děkuje všem, kteří pomohli s touto tradiční kulturní akcí: pracovníkům údržby OÚ Tlumačov za (nelze všechno vyjmenovat), SDH Tlumačov za nabídku jídla i pití, Zemskému hřebčinci Tlumačov s.p.o. za zapůjčení kočáru s koňmi, Restauraci Schodky za občerstvení, farnosti Tlumačov za zpřístupnění kostela a spoustě dobrovolníkům za nezištnou pomoc.
Pracovnice Kulturního a informačního střediska vám přejí krásné a šťastné Vánoce. V novém roce pevné zdraví, hodně lásky a porozumění.

Všechny fotografie naleznete na:
http://kistlumacov.rajce.idnes.cz/Rozsviceni_stromu_2017/ .

Fotografie v galerii – Rozsvícení vánočního stromku 2017