Domů » Zprávy » Kozlík Simonek zpestřil dětem procházku pohádkovým parkem

Kozlík Simonek zpestřil dětem procházku pohádkovým parkem

V pořadí devátý ročník „Noční pohádkový park“ se konal v pátek 15. září od 18 hodin v obecním parku. Pohádkovou říší navštívilo přes 150 dětí a o něco větší počet dospělých.

Při vstupu obdrželo každé dítko kartičku, kde postupně podle stanovišť dostávalo odměnu a za splněný úkol razítko. Jako první děti potkaly Ferdu Mravence (Adam Bilík) spolu s krásnou Beruškou (Monika Řičicová), kde přenášely míček na lžíci. Potom následovala prohlídka perníkové chaloupky, kde na děti čekala ježibaba (Lada Mouková), u ní si musely najít odměnu přímo uvnitř chaloupky. Z dálky už slyšely hudbu ze „Simpsnů“ a vítal je sám Homer (Lenka Kučerová) s manželkou Marge (Ivana Zlámalová), Líza (Jana Kolomazníková) a Bárt (Ivana Doleželová). Zde poskládaly puzzle všech postaviček z tohoto seriálu. Rybičky si mohly ulovit u vodníka (Irena Jarošová) a odměnu si vybraly u lesní víly (Lenka Řičicová). Potom se vydaly do lesa, kde narazily na vlka (Jakub Řezník) spolu s Karkulkou (Míša Manová) a na kozlíka Simonka. Děti hádaly, co nesla Karkulka k babičce k svátku. Kohoutek (Zuzka Jarošová) a slepička (Eliška Odstrčilová) jim připravili přenášení hrášku. Na závěr si děti postavily komín a složily menší skládačku u krále (Petr Odstrčil) a královny (Lenka Hricová). Ti nebojácní se na úplný konec vydaly do strašidelného pekla, kde je přivítali čerti (Radek Šimoník, Jiří Mouka) a sám Lucifer (Staňa Jeřábek). Z pekla se nedostal nikdo, kdo netrefil kostkou do čertova chřtánu. Peklem pohádková pouť končila a po odevzdání kartičky děti dostaly oplatek a hezký bloček. Velké díky patří účinkujícím, kteří dobrovolně a ochotně pomáhali při této akci a věnovali tak dětem svůj volný čas.

Každý rok se snažíme tuto tradici vylepšit například koupí nového kostýmu, či obohacením nápadu z řad účinkujících. Letos pro nás do parku vyrobil pan Radek Šimoník krásnou perníkovou chaloupku. Kozlíka Simonka do pohádkového království přivedla Míša Manová. „Holky Kolomazníkovy“ přispěly svým nápadem a kostýmy na stanovišti Simpsnových. Kostým kohoutek, slepička a víla byl zakoupen z peněz vybraných na Mikulášské pochůzce, organizované KIS. Velké poděkování patří Věrce Řezaninové, která už třetím rokem sponzoruje park v podobě sladkostí na všechna stanoviště. Na závěr každé z dětí dostalo bloček s pejskem právě od ní. Pochvalu zaslouží čerti do pekla, kterým dá velkou práci nachystat své zázemí. O občerstvení se skvěle postarala paní Jana Skopalová spolu s Katkou Jankujovou. Výborné klobásky nám griloval Staňa Guňa. Děkujeme i zaměstnancům údržby za pomoc při chystání a úklidu této velké akce.

Pozn. R. Nelešovské, vedoucí KIS Tlumačov: Mohlo se vám taky stát, že jste při návštěvě parkem potkali psa jménem Scooby Doo, který vás fotografoval. Taky se nějaký čas vyskytoval na startu i v cíli pohádkové trasy. Tak tenhle milý pejsek byla Petra Šimoníková, kulturní pracovnice KIS Tlumačov.

Všechny fotky naleznete na adrese:
http://kistlumacov.rajce.idnes.cz/Pohadkovy_park_2017 .

Fotografie v galerii – Pohádkový park 2017