Domů » Zprávy » Podpora partnerské obce Kvasice v anketě Strom roku 2017

Podpora partnerské obce Kvasice v anketě Strom roku 2017

Obec Kvasice, která je, stejně jako obec Tlumačov, členem Místní akční skupiny Jižní Haná se úspěšně probojovala se svým “ořešákem” do finálové skupiny celorepublikové ankety Strom roku 2017. Kvasický ořešák se tak stal nejen jediným zástupcem na území MAS Jižní Haná v rámci této ankety, ale je také jediným zástupcem za celý Zlínský kraj.

Jestli máte zájem, podporu Kvasickému ořešáku můžete vyjádřit svým podpisem nebo zasláním DMS STROM7 60 na čísle 87777 (Cena jedné DMS je 60,- Kč). Podpisové archy jsou k dispozici v Kulturním a informačním středisku Tlumačov. Hlasovat můžete do 15.9.2017, bližší informace naleznete na webových stránkách obce Kvasice nebo www.stromroku.cz .

Kvasický ořešák je ozdobou parku.
V roce 1790 hrabě J. N. Lamberg v Kvasicích založil krajinářský park, kde vysadili i tento ořešák. Po zpřístupnění parku veřejnosti se místo stalo cílem častých duchovních návštěv lidí z okolí. Stromu hrozila zkáza, ke které přispěly i povodně v roce 1997, kdy se park ocitl metr pod hladinou vody. Díky odbornému zásahu se ale ořešák znovu vzkřísil a je nadále ozdobou parku.