Domů » Zprávy » Úspěchy kroužků aerobiku při DDM Sluníčko Otrokovice – AT Tlumačov 2017

Úspěchy kroužků aerobiku při DDM Sluníčko Otrokovice – AT Tlumačov 2017

Do kroužků aerobiku se v sezóně 2016/2017 přihlásilo celkem 103 členů. V září jsme děti rozdělili do skupin podle věkového průměru, který je daný na soutěže. Přivítali jsme také spoustu nových členů, kteří jsou velmi šikovní, a je radost s nimi pracovat.

V kategorii do 7 let jsme měli 21 dětí ve věkovém rozmezí 5 – 8 let. Děti se scházely 1x týdně a nacvičily společnou choreografii, která se jmenovala „Neseme vám psaní“. Děvčata velmi pilně trénovala a sklízela velké úspěchy na soutěžích ve své kategorii. Na každých závodech se umístila na stupních vítězů a odvážela si krásné a cenné medaile. Nejen, že skončila na finále ČR v Brně v soutěži „Česko se hýbe“ na krásném 3. místě, ale i na finále v soutěži Aerobic Tour bojovala v nejlepší výkonnostní TOP 10 a tuto kategorii vyhrála a získala 1. místo.

V kategorii 8 – 10 let cvičila naše nejpočetnější skupina, která měla 28 dětí. Byla zde děvčata ve věku 7 – 11 let. Scházela se 1x týdně a nacvičila sestavu s názvem „ Perníková chaloupka“. Tato sestava holkám sedla a byla radost sledovat na každých závodech, jak si ji užívají. I tato děvčata sklízela se sestavou velké úspěchy a vždy se umístila na stupních vítězů. Na finále ČR v soutěži „Česko se hýbe“, které se konalo v Brně, se umístila na úžasném 2. místě z celé ČR a na finále Aerobic Tour díky svým skvělým umístěním bojovala v nejlepší TOP 10, kde získala 2. místo ve své kategorii.

Třetí skupina reprezentující DDM Sluníčko – AT Tlumačov byla děvčata z kategorie 11 – 13 let. Zde bylo 20 děvčat ve věkovém rozmezí 11 – 15 let. Také tato skupina se scházela 1x týdně a jejich sestava, kterou v letošní sezóně nacvičila, se jmenovala „Maska“. Tato skupina již měla náročnější choreografii a složitější práci s pomůckou v podobě rumbakoulí, které byly důležitou součástí této skladby. Tato sestava byla inspirovaná právě filmem Maska, takže pro dokonalost bylo důležité i líčení, které děvčata na každých závodech absolvovala. Dělala trenérkám velkou radost, cvičení si užívala a dávala do ní velké množství energie. Tato skupina měla velké množství prvních umístění ve své kategorii. Na finále Aerobic Tour taktéž bojovala v nejlepší TOP 10 ve své kategorii, kterou vyhrála a ještě navíc se stala absolutním vítězem celé Tour v kategorii Estetika s největším počtem bodů.

V kategorii do 17 let jsme měli skupinu děvčat ve věkovém rozmezí 14 – 20 let. Tato skupina měla 16 členů a scházela se 1x týdně. Nacvičila sestavu „Tajemství vznešenosti“. Jako by to bylo včera, když děvčata vymýšlela název této sestavy a dávala několik návrhů. Co si pod tímto názvem představit? To se musí vidět. Krásné kostýmy v podobě páva a práce s pomůckou s pavími pery. Dokonalost, přesnost, náročnost. To vše tato sestava obsahuje. Složitější vazby, složitější kroky, rychlost hudby, krásná práce s vějíři a neskutečný závěr v podobě pavího ocasu. I tato skupina získávala samá přední umístění. V Brně na Mistrovství ČR se staly vítězkami ve své kategorii a získaly 1. místo. Na finále Aerobic Tour soutěžila v nejlepší TOP 10 a skončila na 2. místě.

Poslední aerobikovou skupinou jsou naši Megaveloši. Je to skupina dospělých, kteří se taktéž schází 1x týdně a nacvičili sestavu z muzikálu „Mamma Mia“. Krásná hudba nás vždy pořádně roztančí. Skvělá parta, která si to jak na tréninku, tak na závodech pořádně užívá. I tato skupina získala pěkná umístění ve velké konkurenci týmů dospělých, kterých bylo v letošní sezóně mnoho. Všechny naše skupiny byly skvělé a já se svými spolutrenérkami Nikou, Míšou, Haničkou a Terezkou jsme na všechny moc pyšné.

V letošní sezóně jsme získali 29 x 1. místo, 9 x 2. místo, 5 x 3. místo, Cenu poroty za originalitu, 2 x Cenu sympatie, 3 x Cenu diváků, Cenu za kostým a také děvčata se sestavou „Maska“ se stala absolutními vítězkami soutěže Aerobic Tour v kategorii Estetika.
Děkujeme všem za podporu a už nyní začínáme pracovat na nových choreografiích.