Domů » Zprávy » Vandalové řádili na obecních kašnách a v podchodu

Vandalové řádili na obecních kašnách a v podchodu

V poslední době se staly středem zájmu vandalů v Tlumačově kašna na náměstíčku a vodní prvek v parku u sokolovny. Stranou nezůstal ani čerstvě vymalovaný podchod na nádraží.

Poslední případ vandalismu se stal 7.6.2017 na kašně na náměstíčku. Neznámý vandal poničil přepadové potrubí čerpadlového systému a zapříčinil tak vypuštění kašny. Stalo se to v letošním roce již podruhé. Bohužel kašna tak bude muset být nějaký čas opět mimo provoz. Navíc je obruba kašny počmárána žlutými nápisy…

Na vodním prvku v parku u sokolovny, který je v provozu od počátku května, pracovníci údržby obce pro změnu neustále řeší ucpávání přívodu a odtoku vody. Ten je ucpán nepořádkem, který je do prvku naházen (kelímky, papíry …) ale také chlupy od psů. Vodní prvek v parku není v žádném případě určen ke koupání čtyřnohých mazlíčků!

Třetím případem projevu „vztahu“ k obecnímu majetku je poničení čerstvě natřeného podchodu na nádraží. Podchod je připraven pro provedení výmalby žáky základní školy a je opatřen podkladovým základním nátěrem. I ten však někdo během krátké doby stačil částečně poničit.

Snažíme se přinášet na webu pozitivní zprávy, kterých je dnes potřeba. Bohužel věci, které se odehrály, nás nutí k tomu, abychom poukázali i na ty horší stránky…