Domů » Zprávy » 3. ročník Moped rallye Tlumačov

3. ročník Moped rallye Tlumačov

Již potřetí zahajovala tlumačovská Moped rallye 20. května 2017 seriál závodů Moped Cup. Našim hlavním cílem v letošní organizaci bylo přiblížení a zatraktivnění této netradiční podívané občanům Tlumačova. Proto jsme se rozhodli pro nelehký úkol, změnit závodní okruh. Vybrali jsme jízdu obcí po ulici Machovská a zpět za zemědělským družstvem, kde bylo u železničního podjezdu i zázemí závodu.

Již tradičně se závodilo na mopedech značky Stadion v kategoriích Originál a Speciál. Pro zatraktivnění závodu jsme zařadili také samostatné jízdy na strojích Jawa 50 „fechtl“ v kategoriích Klasik, Ořežplech, Speciál. Závodů se letos účastnilo rekordních 90 strojů.
V 10 hodin odstartovaly závodní rozjížďky, kde si jezdci poměřili sílu strojů a své jezdecké schopnosti. Závody se jely na dvě rozjížďky, kdy v nejobsazenější kategorii Moped Originál vyhrál domácí jezdec Petr Vystrčil. Kategorii Moped Speciál ovládl Zdeněk Bílka ml. ze Stadion Team Buk.
Celou atmosféru závodu i přes ne příliš ideální květnové počasí podtrhlo velké množství diváků, pro které jsme díky našemu členovi mj. ing. Josefu Brázdilovi připravili ukázku profesionální vojenské techniky. Nejen děti měly možnost nahlédnout do vojenských nákladních automobilů a sáhnout si na opravdové vojenské zbraně.
Děkujeme tímto tlumačovským hasičům, sponzorům, obci Tlumačov a kamarádům, kteří nám pomohli s organizací závodu. Děkujeme moc Vám divákům a fanouškům, kvůli kterým máme stále chuť závod i celé zázemí zlepšovat, aby se tato ojedinělá akce v našem regionu stala oblíbenou zastávkou, kam se budete rádi vracet!

Za Moped Team Tlumačov
Věrka Vystrčilová