Domů » Zprávy » Masopustní průvod 2017

Masopustní průvod 2017

Druhým rokem po obnovení tradice vyrazil do tlumačovských ulic masopustní průvod.

Téměř 30 členný masopustní průvod našich spoluobčanů se vydal v sobotu 25. února 2017 na celodenní obchůzku naší obcí a připomněli, že se již nezadržitelně blíží Popeleční středa, která je počátkem čtyřicetidenního postního období před Velikonocemi. Masopust je předzvěstí blížícího se jara a konce nadvlády zimy. I letos si všichni účastníci dali na svých maskách záležet. Vůdčí postavou byl Laufer. Na první pohled ho bylo možné rozpoznat díky obleku, který byl hustě pošitý pestrými odstřižky látek. Ve stejném provedení měl i špičatou čepici. Laufer popoháněl průvod práskání bičem a velel celému průvodu. Za ním šel medvěd s vodičem a ostatní masky z říše fantazie a smíchu. Maskám, které obcházely naší obcí bylo vše dovoleno. V každém navštíveném domě je občané pohostili, neodmítli masopustní tanec, a dali symbolický dar. Auta projíždějící obcí zastavila a zaplatila symbolické mýtné. Masopustní rej trval od ranních hodin až do úplného setmění, kde byl zakončen cimbálovou muzikou v restauraci Schodky.

Děkujeme všem, kteří přišli v maskách. Masopust se opět vydařil, díky Vám všem, kdo jste přišli, přijeli, hostili, smáli se a hodovali, pili, hráli a tancovali… podíleli se na organizaci a podpořili nás dary, nebo penězi, díky kterým můžeme do dalších let rozšiřovat a zdokonalovat soubor masek. Rádi bychom nemalou část finančních prostředků od tlumačovských občanů věnovali pro potřeby dětí a mládeže v naší obci. Přejeme všem krásné jaro, léto podzim, zimu a za rok se těšíme na třetí ročník.

Další fotografie – http://kistlumacov.rajce.idnes.cz/Tlumacov_masopust_2017 .
Článek ve Zlínském deníku – http://zlinsky.denik.cz/kultura_region/podivejte-se-tlumacovem-prosel-masopustni-pruvod-20170225.html

Fotografie v galerii – Masopustní průvod 2017