Domů » Zprávy » Týden knihoven 2016

Týden knihoven 2016

Začátek října patřil jako každý rok „Týdnu knihoven“. Všichni čtenáři a příznivci knihovny mohli navštívit a prohlídnout si místní knihovnu v rámci této celostátní akce, která proběhla od 3. října do 9. října 2016.

„Nováčci“ se mohli zdarma zaregistrovat a stát se tak stálými čtenáři knihovny. Každý dospělý návštěvník měl přichystáno menší pohoštění v podobě bábovky a kávy. Děti od nás dostaly malou sladkost a omalovánky. Všichni měli možnost popovídat si s paní knihovnicí a vyslovit svá přání, které knihy by si v knihovně přáli. Byli bychom rádi, kdyby svá přání, co se týká knih vyslovili nejen v týdnu knihovny, ale po celý rok.
V tomto týdnu navštívily místní knihovnu i děti ze základní školy. Téměř všechny ročníky se vystřídaly a zapojily se do aktivity, kterou pro ně paní knihovnice přichystala. Nejmladší děti si ověřily znalosti pohádek, podle obrázků poznávaly postavy a věci s pohádkou spojené. Připomněli jsme si i děje některých pohádek. Starší děti vyhledávaly na počítači vše o autorech jako je třeba Božena Němcová, Hans Christian Andersen, Bohumil Hrabal nebo Roald Dahl. O každém z autorů se dověděly spoustu zajímavých věcí a od každého z nich jsme si připomněli děj z jeho knihy.
Děti z prvních a druhých tříd se zapojily do celostátní výtvarné soutěže v rámci projektu „Celé Česko čte dětem“ a namalovaly obrázky na téma „Příběh za oknem“.
V úterý se konala pro děti 8. a 9. třídy přednáška spisovatelky paní Květy Koutňákové, která se týkala počátků průmyslové výroby v regionu, zejména cukrovarnictví spojené s rodinou Proskowetz v Kvasicích.