Domů » Zprávy » Sedmý ročník Her seniorů byl pro nás úspěšný.

Sedmý ročník Her seniorů byl pro nás úspěšný.

V pátek 9. září 2016 se konal v Kvasicích již sedmý ročník Her seniorů Mikroregionu Jižní Haná. Tlumačovští senioři skončili na osmé a vynikající druhé, stříbrné, příčce.

Hry byly zahájeny slavnostním pochodem od Husova sboru k radnici, kde proběhly zdravice čelních představitelů obcí a měst mikroregionu. Naši borci všechny přítomné pozdravili svojí zdravicí: „Tlumačovští senioři, kterým srdce sportem hoří, už se těší na klání, které nudu zahání. Senioři z Tlumačova, po roce tu jsou znova.“ Poté se účastníci her, občané Kvasic, Tlumačova, Hulína a Chropyně, přesunuli do sálu Sokolovny.
Soutěžilo se na 8 stanovištích: trénování paměti, přenášení (umělých) vajíček, v hodu šipkami na terč, lukostřelbě, slalomu na koloběžce, pletení copánků, hodu kroužků na cíl a ve zručnosti při sestavování dřevěného zajíce.
Družstvo Tlumačov I., ve složení pan Skopalík, paní Zaoralová, Stratilová, Vejsadová a Kouřilová skončilo sice na posledním místě, ale vynikající bylo v přenosu vajíček a v hodu šipek na terč. Družstvo Tlumačov II., ve složení paní Brázdilová, Ešlerová, Řezníková, Škrabalová a pan Brázdil, zazářilo hned v několika soutěžích: v trénování paměti, kdy z přeházených písmenek sestavili nejvíce českých měst. Dále byli úplně nejrychlejší ve slalomu na koloběžce, nejvíce bodů nastříleli v lukostřelbě a svoji tlumačovskou zručnost potvrdili v sestavování zajíce. Celkové vítězství jim uteklo jen o jeden bod.
Po ukončení soutěží byl čas na občerstvení a kulturní vystoupení každé obce či města. Naši senioři předvedli country tance, ovšem trochu netradičně, na židlích.
V 13,30 hodin se už všichni dozvěděli, jak v soutěžích uspěli. Nejdříve bylo vylosováno, ze správných odpovědí divácké soutěže, 10 šťastlivců, kteří obdrželi malý dárek. Do slosování byly zařazeny i ty lístky, kde byla jedna špatná odpověď. Dost se totiž chybovalo u otázky: Z kterého stromu nemohli jíst Adam s Evou? Správně bylo: ze stromu poznání, ale uznána byla i odpověď, z jabloně. Mnohé zmátlo to „nešťastné“ jablko. Pak jsme všichni s napětím čekali, jaké místo obsadíme. Opět se naši senioři, mezi 8 družstvy, neztratili. Blahopřejeme.
Početnou skupinu dříve narozených občanů Tlumačova přijel podpořit i starosta obce, pan Petr Horka a tajemník Ing. Jan Rýdel.
Pak se už rozproudila volná zábava.
Děkujeme našim seniorům za výbornou reprezentaci Obce Tlumačov a za rok se na všechny těšíme v naší obci, na osmém ročníku her seniorů.


Konečné pořadí:
1. Hulín I.
2. Tlumačov II.
3. Kvasice II.
4. Hulín II.
5. Chropyně I.
6. Chropyně II.
7. Kvasice I.
8. Tlumačov I.


Fotografie v galerii – Hry seniorů Mikroregionu Jižní Haná