Domů » Zprávy » DDM Sluníčko – Letní pobytový tábor „Já padouch“

DDM Sluníčko – Letní pobytový tábor „Já padouch“

Prázdniny jsme si pořádně užili společně s 36 dětmi, které se s námi vydaly na dobrodružnou výpravu na pobytový tábor „Já, padouch“ na Tesák. Tentokrát se jednalo o přípravu na „grandiózní loupež století“, pod vedením největšího padoucha světa Grua. Ten se snažil vyškolit všechny své pomocníky společně se svým přítelem Dr. Nefariem.

Každý den byly připraveny pro děti úkoly a každý den získávaly za splnění těchto úkolů mimoňské schopnosti. Hned v neděli se naši vedoucí změnili ve fialové „Zlouny“ a museli být izolováni od ostatních. Úkolem našich táborníků bylo získat důležité ingredience na jejich uzdravení, ty předali pak Dr. Nefariovi, který připravil léčivý lektvar.
Získávání těchto ingrediencí bylo velmi náročné. Všem týmům se to podařilo a byl vyroben lektvar na záchranu. Za jejich statečnost a odvahu získali schopnost mimoně obratnosti, rychlosti a záchrany. Vedoucí byli uzdraveni a všichni se pak společně pustili do natáčení svých mimoňských videoklipů, které byly zpestřením večerního programu. Herecké výkony byly úžasné a všechny rozesmály a pobavily.
Další den bylo úkolem získat schopnosti, které byly důležité k závěrečné loupeži. Tentokrát děti získávaly mimoně šifer a ohňů. Také bylo důležité zničit konkurenční padouchy, kteří si brousili zuby na stejnou loupež jako my a zničit jejich lodě, aby nemohli cestovat. V úterý jsme si vyráběli sádrové masky a plnili mimoně maskování a ochrany. Každý tým měl tento den uchránit svého vybraného člena z týmu, na kterého útočili ostatní padouchové a rozluštit detektivní záhady, které nebyly vůbec jednoduché. Vše bylo vyřešeno a odhaleno. Tento napínavý den byl zakončen diskotékou, kterou si všichni užili a protančili nejedny střevíce. Další den nás čekal výlet na Ranč do Rajnochovic. I když nám mírně poprchalo, všichni jsme cestu zvládli a splnili schopnost mimoně turisty. Odvážlivci se zde mohli povozit i na konících.
Po vyčerpávající cestě bylo pro děti připraveno promítání s popcornem, u kterého jsme odpočinuli a načerpali sílu na další den. Po odpočinku následovala další den opět zábava. Mimoně zábavy získali všichni účastí v Lunaparku. Zde si zastříleli do terče a nejlepší střelec vyhrál velkého plyšového jednorožce /on byl tak hebkéééj /. Mohli navštívit náš salón krásy, nechat se učesat a nabarvit nebo si nechat něco vytetovat. Také zde Gru tvaroval balónky a tvořil z nich zvířátka. Kdo házel na cíl, mohl vyhrát sladkosti v podobě cukrové vaty, bonbónů nebo lízátek. Den plný zábavy byl příjemným zpestřením během náročných příprav na připravovanou grandiózní loupež. Na tu se všichni vydali poslední den.
Celé týmy čekalo získávání indicií, které byly důležité k otevření trezoru. Cesta byla velmi náročná. Celý tým se musel protáhnout pavučinou, přejít přes lávové kameny, rozšifrovat tajnou zprávu, přesunout se společně v kruzích a vyzkoušet zručnost svých prstů. Po rozluštění zprávy a zjištění kódu se týmy přesunuly k trezoru, který společně otevřely a získaly tajný recept k přípravě zmrzliny. Tento recept předaly v kuchyni, kde jim podle něj byla zmrzlina vyrobena. Grandiózní loupež se podařila a zmrzlina byla výborná.
Všichni táborníci získali poslední den schopnost mimoně týmového ducha a společně oslavili tento úspěch na závěrečné mimoňské párty. Týden nám velmi rychle utekl a vůbec se nám ještě nechtělo domů. Děti zde získaly spoustu kamarádských vztahů a přátelství, na které budou rády vzpomínat. Bylo nám prostě fajn 🙂