Domů » Zprávy » Tlumačovské pivní slavnosti

Tlumačovské pivní slavnosti

Po úspěchu, který měly Tlumačovské pivní slavnosti minulý rok, uspořádali i letos členové S. K. Tlumačov za podpory Obce Tlumačov 2. ročník degustace tuzemských piv.

Za krásného, horkého, letního počasí, se obecní park ocitl v sobotu 30. července 2016, v obležení místních občanů i přespolních návštěvníků. Dospělí ochutnávali zlatavý mok z produkce pivovarů Zlínský švec, Maxmilián Kroměříž, 1. Selzský pivovárek Kroměříž, Hrádek, Břeclav, Budvar, Hostan, Krušovice atd. – návštěvníci mohli ochutnat 25 druhů sudových piv
Děti dováděly na skákacím hradu a trampolíně. Měly možnost se také projet na konících z Ranče Tlumačov nebo si nechat profesionálně pomalovat obličej. Už tradičně byly všechny atrakce pro děti zdarma.
K jídlu byly přichystány na místě připravované speciality, a to kotlíkový guláš, živáňská pečeně, klobásky na grilu, cigára z udírny a dětmi oblíbené párky v rohlíku.
Krátce po 15 hodině začaly soutěže pro děti. „Kdy už budeme soutěžit?“, netrpělivě se ptala Alenka Jeřábková. O soutěže pití kofoly brčkem, přenášení lentilek a slalom s balonkem na lžičce, byl velký zájem. Mezi soutěžícími byla i Alenka. Jen ti nejodvážnější děti se zúčastnily soutěže, kdo nejdříve nafoukne balónek. Ono totiž není žádná sranda foukat a foukat, až balónek praskne. Je to pěkná „šupka“.
Poté přišla řada na soutěže pro dospělé: kdo nejrychleji vypije ½ litru piva a kdo nejdéle udrží v natažené ruce vodou naplněný tuplák. Soutěž o tzv. „plechovou hubu“, kdy se pojídaly opravdu hodně pálivé papričky, měla opět obrovský ohlas. Následovala poslední soutěž, a to v hodu koulí v kategorii muži a ženy. V ženách obhájila své loňské vítězství paní Lada Mouková. V mužské kategorii zvítězil Miroslav Škrabal ml.
Po celý den slavnosti moderoval Ziggy Horváth. K dobré odpolední náladě hrála k poslechu místní tlumačovská hudební skupina „Nic moc“.
Večer a noc patřily hudebnímu seskupení Showband s programem Michal David revival a Elán revival. V jejich podání písničky známých interpretů nenechaly nikoho dlouho sedět, parket byl stále plný tanečníků.
Hlavní pořadatel akce S.K. Tlumačov velice děkuje všem návštěvníkům a samozřejmě i všem dobrovolníkům, kteří se podíleli na úspěšném pořádání 2. ročníku Tlumačovských pivních slavností. Všechny může hřát u srdce pochvala od paní Ludmily Jonáškové: „Měli jste to pěkné“, jak konstatovala po ukončení akce.



Fotografie v galerii – Pivní slavnosti