Domů » Zprávy » Mladí fotbalisté vybojovali bronzové medaile na turnaji MAS Jižní Haná

Mladí fotbalisté vybojovali bronzové medaile na turnaji MAS Jižní Haná

V pondělí 27.6.2016 se ve sportovním areálu SK Spartak Hulín konal fotbalový turnaj žáků O pohár MAS Jižní Haná. Žáci S.K. Tlumačov dovezli domů pohár a bronzové medaile za výborné třetí místo.

Turnaje se zúčastnily kromě družstva žáků S.K. Tlumačov celky SK Spartak Hulín, FK Chropyně, FC Kvasice a TJ Skaštice. Hrálo se 2 krát 16 minut na polovinu hřiště systémem „každý s každým“ se sedmi hráči v poli.

Turnaj pro naše fotbalisty začal těsnou výhrou nad Kvasicemi 4:3, když se našim borcům podařilo zápas otočit až v samém závěru utkání. Druhý zápas proti celku TJ Skaštice se vyvíjel ze začátku velmi dobře. Kluci se dostali do dvoubrankového vedení, které bohužel v poslední desetiminutovce neudrželi a prohráli těsně 3:2. Pak následoval zápas s Hulínem, který naši fotbalisté zcela ovládli a zvítězili přesvědčivě 11:3. V posledním zápase tak byla možnost za určitých okolností bojovat i o celkové vítězství v turnaji. Základem úspěchu však bylo zdolat celek FK Chropyně. Vstup do zápasu se ale bohužel vůbec nevydařil a po 10 minutách hry svítil na ukazateli skóre stav 0:4 v neprospěch našich. Kluci zkusili ještě zabojovat, podařilo se jim snížit, nicméně proti nadšeně hrajícímu soupeři se nedařilo a nakonec podlehli 2:8.

Turnaj byl dramatický až do úplně posledního zápasu, ve kterém vítězství Skaštic na Kvasicemi rozhodlo o celkově třetí příčce pro naše fotbalisty. Turnaj vyhráli žáci Skaštic před Chropyní, za třetím Tlumačovem se umístily Kvasice a poslední skončil Spartak Hulín.

Kromě třetího místa družstva v turnaji se podařil i individuální úspěch Lukáši Havelkovi, který se stal nejlepším střelcem turnaje. Kluci výborně reprezentovali tlumačovský fotbal a budiž vám jejich úspěch i pozvánkou na sobotní oslavy 85-ti let činnosti kopané v Tlumačově.
(Pozvánka na oslavy – https://www.tlumacov.cz/wp-content/uploads/2021/11/2016-06-27-akt-13-52-42.pdf)

Pod vedením trenéra Oldřicha Hrdiny hrála sestava: Vojtěch Samsonek, Jan Hrtús, Lukáš Havelka, Zdeněk Machovský, Jiří Kvasnička, Matěj Rýdel, Radek Dvořák, Tadeáš Hric, Marek Smékal, Lukáš Gärtner, Jiří Kovalčík a Daniel Ňaňko.