Domů » Zprávy » DDM Sluníčko – Zhodnocení úspěšné aerobikové sezóny 2015/2016

DDM Sluníčko – Zhodnocení úspěšné aerobikové sezóny 2015/2016

Aerobik team Tlumačov při DDM Sluníčko Otrokovice letos nacvičil 5 soutěžních sestav, se kterými se účastnil několika soutěží a přehlídek po celé České republice. Letos opět přibylo několik nových členů hlavně v mladších skupinách, některé děti postoupily do vyšších skupin, takže jsme opět začínali od začátku.

Nové přátelství, nové kroky, nové vazby. Jako trenérka vždy čekám, jak se dětem bude líbit hudba a návrhy, které pro ně přes prázdniny připravuji. Vše klaplo, náměty se setkaly s kladným ohlasem tak můžeme začít.

V nejmladší skupině bylo 19 členů ve věku 4 – 8 let. Sestava „Vodníčci – brekekekéé“ se dětem velmi líbila a naučily se ji celou zpívat, což bylo velké plus hlavně na soutěžích, protože si to pořádně užívaly. Ze začátku jsme s dalšími trenérkami Nikolou Filákovou a Míšou Daňkovou trnuly, zda se nám sestavu podaří nacvičit, vzhledem k velmi nízkému věku dětí, které neudrží tak dlouho pozornost. Skupinka vodníčků nás velmi mile překvapila a se svou sestavou udělala velký kus práce. Z dětí se stali velcí soutěžící, kteří si ze závodů odváželi vždy nějakou medaili.

Mladší skupina měla sestavu „Hledá se Nemo“. Sestavu nacvičovalo celkem 27 dětí ve věkovém rozmezí 7 – 11 let pod vedením trenérek Hany Hlobilové, Michaely Daňkové a Terezy Vyoralové. Zde byl při nácviku velký problém z důvodu velké nemocnosti dětí, a obava, že se nestihneme zúčastnit některých závodů. Sestavu jsme dokončili až těsně před tlumačovskými závody. Děvčata jsou velmi šikovná a svou píli a úsilí na závodech zhodnotila, podávala úžasné výkony, které porota ohodnocovala vysokými body a dostávala se na medailové pozice.

Střední skupina nacvičila sestavu „Charlie Chaplin na scénu“ pod vedením trenérek Hany Hlobilové a Nikoly Filákové. 22 děvčat a 1chlapec ve věkovém rozmezí 10 – 14 let se do sestavy pořádně opřeli. Jako první měli nacvičenou sestavu a pak už jen pilovali, aby byli co nejlepší. Již na prvních závodech v Kyjově všem týmům ukázali, že jsou velkými favority a budou bojovat o medaile. Tato skupina získala v této sezóně nejvíce předních umístění a pořádně si soutěže užívala.

Nejstarší skupina v podání 19 děvčat nacvičila sestavu „Osud v rukou strážných andělů“. Zde byla děvčata ve věkovém rozmezí 14 – 19 let pod vedením trenérek Hany Hlobilové a Michaely Daňkové S choreografií této sestavy pomáhala Hana Hlobilová ml. V nejstarší kategorii jsou už velmi kvalitní týmy, které soutěží několik let, proto získat přední umístění je velmi náročné. V této kategorii již nejsou povoleny chyby a vše musí být perfektní. Naše děvčata získávala vždy skvělá umístění a jen jednou jim unikla medailová pozice.

Poslední skupinou, která reprezentuje AT Tlumačov je skupina Megaveloši v počtu 20 členů, kteří nacvičili sestavu „Hříšní lidé města pražského“. Tato partička skvělých lidiček si užívala jak tréninky, tak vystoupení, za což jim patří velká pochvala. Bylo mi ctí vás trénovat a cvičit s vámi.

AT Tlumačov má letos 110 členů. Na některé závody jsme museli vypravit až 3 autobusy. Projezdili jsme společně celou Českou republiku, poznali spoustu nových míst, získali spoustu nových zkušeností a přátel. Prožili společně radost, ale i smutek. I když to bylo někdy náročné, stálo to za to. V letošní sezóně jsme získali 19 x 1.místo z toho ve dvou kategoriích se stali mistry České republiky v soutěži „Česko se hýbe“, 16 x 2.místo, 3 x 3.místo, Cenu poroty, Cenu ředitele TJ Jiskra Otrokovice a Cenu poroty za kostým. Děkujeme všem za podporu. Jak sponzorům, tak rodičům, kteří jsou velmi důležitou součástí týmu a umí to s dětmi prožívat jak doma, tak na závodech. Těšíme se další sezónu, přípravy jsou už v plném proudu.