Domů » Zprávy » Májka letos vydržela.

Májka letos vydržela.

Poslední den v měsíci dubnu, postavili místní chlapi a chlapci na náměstíčku, před hasičskou zbrojnicí, naši tlumačovskou májku. Zvolené místo je vlastně „staronové“. Před pár lety jsme na tomto místě zapomenutou tradici obnovovali.
Za měsíc, v sobotu 28. dubna 2016, starosta Tlumačova pan Petr Horka společně s místostarostou Mgr. Rajmundem Huráněm, májku skáceli.

Stavění i kácení májky proběhlo ve velmi přátelské atmosféře všech, kteří na obě akce přišli.
Samotný akt kácení byl doplněn programem pro děti. Ty si zasoutěžily a pobavily se při vystoupení klauna Huberta a klaunky Olinky.
Všichni jsme byli rádi, že se nakonec konalo opravdové kácení májky. Po letošních událostech v okolních obcích (Nová Dědina, Kvasice) jsme měli trochu obavy, že jaksi nebude co „řezat“. Ale povedlo se, vandalové naši májku tentokrát nechali bez povšimnutí a vedení obce mohla zaříznout pilu…
Organizace s tím spojená fungovala na jedničku: ozvučení měl pevně v rukou hudební mistr Daniel Šenkyřík, pivo bravurně točil Jenda Holub za asistence slečny Nikoly Šimoníkové a výborné grilované klobásky připravoval Milan Žák. Poděkování patří úplně všem, kteří s májovou tradicí pomáhali a také všem, kteří tyto společenské akce navštívili.

Fotografie v galerii – Stavění a kácení májky