Domů » Zprávy » Březen v knihovně

Březen v knihovně

Březen, jak je známo, je vyhlášený měsícem knihy. Do naší knihovny v tomto měsíci zavítaly děti ze třetí, čtvrté, šesté a osmé třídy základní školy.

Děti se seznámily s chodem knihovny, značením knížek, zařazováním knížek podle autorů a vyhledáváním knih podle žánrů a barevného odlišení. Pomohly paní knihovnici lepit štítky na knihu podle příjmení autora, vyplňovaly testy související s pohádkami, a plnily úkoly, které jim zadala paní učitelka. Knihovna tak získala i spoustu nových čtenářů, kteří měli v tomto měsíci možnost registrace zdarma.

To, že v knihovně se jednou za rok může být i přes noc, už mnohé děti ví a upřímně se na to těší.
Vše začalo v pátek 1. dubna o půl páté večer. Patnáct dětí se sešlo v KIS Tlumačov, kde je přivítala knihovnice Petra Šimoníková společně s Renátou Nelešovskou (vedoucí KIS). Letos jsme tady měli spoustu „nováčků“, kteří nevěděli, co je čeká. Když jsme vyšli na procházku, každý se snažil typovat, kam to vlastně jdeme. Nikoho nenapadlo, že půjdeme do místního hřebčince, kde nás už očekávali zaměstnanci, kteří nám umožnili prohlídku stájí s koňmi a nakonec nás povozili v kočáře. Připadali jsme si jako v pohádce. Mockrát děkujeme za krásný zážitek.
Cestou zpátky jsme se stavili na hřišti u Sokolovny, kde jsme se trochu pohoupali, potočili na kolotoči a po chvíli, kdy už nám začala být opravdu zima, rychle pospíchali do naší vyhřáté knihovny.
Po „ubytování se“ a nachystání si postýlek jsme se vrhli na naše oblíbené výrobky. Tentokrát se vyráběli motýli z ruliček od toaletního papíru a rybičky ze starých CD. Jak se nám to povedlo, se můžete podívat ve fotogalerii. Po večeři už se každý těšil na slíbenou promítanou pohádku „Žraločí příběh“, u které jsme mlsali zmrzlinu. Po skončení pohádky jsme se přesunuli do postýlek, a ještě chvíli si četli a prohlíželi knihy.
Ráno v šest hodin už se některým dětem otevřely očka a za chvíli se šepot v knihovně ozýval ze všech stran. Byl čas na snídani, na koláče, které nám maminky napekly na snídani. Za to jim moc děkujeme, všichni jsme si moc pochutnali. Než si pro děti přišli rodiče, stačili jsme si ještě zahrát několik her a v devět hodin ráno to v knihovně utichlo.

Fotografie v galerii – Březen v knihovně