Domů » Zprávy » Reprezentační ples obce Tlumačov

Reprezentační ples obce Tlumačov

V sobotu 13. února 2016 se konal v sále Otrokovické Besedy Reprezentační ples obce Tlumačov. Velká účast tlumačovských obyvatel i hostů svědčí o tom, že se tato kulturní akce, byť konaná jinde než v naší obci, ujala a těší se vzrůstající oblibě.

Ples byl zahájen zdravicí starostou obce Petrem Horkou a Renátou Nelešovskou, vedoucí KIS Tlumačov. K tanci a poslechu hrála skupina „Milenium“ z Kroměříže, která svým repertoárem neustále zvedala ze židlí účastníky plesu všech věkových kategorií, takže taneční parket byl neustále plný. Vylidnil se pouze při vystoupení TJ Voltiž Tlumačov a při vydávání výher v soutěži o ceny.
Oddíl TJ Voltiže Tlumačov k naší obci neodmyslitelně patří. Své voltižní umění předvedl Marek Hablovič, který je několikanásobný mistr ČR. Každoročně se účastní CVI ME nebo MS. V loňském roce startoval v prestižních závodech v Quataru. Dále nám své cvičení předvedly dívky: Lucie Hablovičová, Aneta Tulachová, Nicol Polsterová a Klára Matulíková. Děvčata budou v letošním roce cvičit v juniorské skupině. Za připomínku stojí, že se cvičí na koni, který podle obtížnosti jde v kroku nebo ve cvalu. Na plese všichni ukázali svoji dovednost na dřevěném (umělém) koni. Ovšem vůbec nic to neubralo na krásném, precizně provedeném cvičení jejich volných sestav. Při jejich vystoupení se nám mnohým tajil dech. Pokud chcete vidět členy TJ Voltiž „naživo“, tak navštivte 2. dubna 2016 Zemský hřebčinec Tlumačov, kde budou probíhat závody.
Poděkování patří všem firmám, živnostníkům, organizacím i jednotlivcům za přispění sponzorskými dary do soutěže.
Pořadatelky plesu, pracovnice Kulturního a informačního střediska Tlumačov, děkují vám všem za účast a vámi vytvořenou perfektní atmosféru.

Fotografie v galerii – Reprezentační ples Obce Tlumačov