Domů » Zprávy » Nejlepší pálenka je z Tlumačova.

Nejlepší pálenka je z Tlumačova.

V sobotu 16. ledna 2016 se uskutečnil v Klubu Obce Zábraní 14. ročník Tlumačovského koštu pálenek. Jako zpestření byla vyhlášena i soutěž o nejlepší pomazánku.

Na koštu se sešlo celkem 38 vzorků pálenek a 11 pomazánek, jejichž kvalitu hodnotilo 48 degustátorů z řad veřejnosti. Soutěžící pálenky nalévali členové z řad zahrádkářů, pomazánky si každý mohl sám namazat na kousek rohlíku nebo chleba.
Do 17 hod. probíhala ochutnávka a za necelé dvě hodiny později byly známy výsledky.
První místo, za pomazánku, si odnesla paní Šoltysová, druhé místo obsadila paní Němcová a na třetím místě se umístila paní Egyedová. K výrobě pomazánek byly použity různé suroviny jako např.: škvarky, červená řepa, hermelín, šunka, tvaroh, avokádo, atd.
Vzorky pálenky byly ohodnoceny stupnicí od jedné do pěti, kdy jednička znamenala nejnižší počet bodů. Vzorek, který nebyl ohodnocen degustátorem, byl bodován číslem 3. Celou akci přišel podpořit i starosta obce Petr Horka.
Vítězem koštu pálenky 2016 se stala paní Masařová s celkovým počtem 180 body. V těsném závěsu za ní skončil pan Darebník s počtem bodů 179 a třetí místo, s počtem bodů 171, obsadil pan Brázdil. Blahopřejeme.
Večer byl obohacen i menší tombolou. Všem výhercům gratulujeme a sponzorům děkujeme.
Organizátoři MO ČZS Tlumačov a KIS Tlumačov děkují všem za účast a těší se na již 15. ročník koštu pálenek. Doprovodná soutěž bude o nej bábovku.

Fotografie v galerii – Tlumačovský košt pálenek 2016