Domů » Zprávy » Hokejové derby o Moravu, Tlumačov – Kvasice 4 : 2, aneb řeka Morava patří Tlumačovu…

Hokejové derby o Moravu, Tlumačov – Kvasice 4 : 2, aneb řeka Morava patří Tlumačovu…

Ve středu 30.12.2015 se na ledě zimního stadiónu v Kroměříží uskutečnil již třetí ročník hokejového „Derby o Moravu“.
Přečtěte si v článku tiskovou zprávu Fanclub Hornets Tlumačov.

Stalo se již tradicí, že závěr roku je spojen s hokejovým utkáním sousedních obcí s názvem „Derby o Moravu“, přičemž letos, dne 30. prosince od 16:00 hod, se uskutečnil již třetí ročník. Tento nápad vznikl v rámci přátelské neformální diskuse (u piva) mezi mladými příznivci hokeje Tlumačova a Kvasic. Marketinkový název „Souboj o Moravu“ má vyznačovat jakousi pomyslnou hranici, která rozděluje naše obce, jenž spolu jinak navzájem zejména v posledních letech udržují velmi kolegiální spolupráci.

V každé obci se několik týdnů předem odehrávala příprava – tvořily se nominace, plánovala se strategie a zjišťovala se připravenost soupeře. Tlumačovští HORNETS díky svým dobře utajeným informačním zdrojům věděli, že Kvasice se odpovědně připravují a téměř každý víkend trénují. I proto neponechali nic náhodě a pečlivě sestavili ideální sestavu tak, aby v derby byli úspěšní a nový putovní pohár přivezli na příští rok do Tlumačova. Nejenom hráči, ale také široká veřejnost, žije tímto předsilvestrovským utkáním a letos se očekával velký divácký zájem. České dráhy plánovaly posílit spoje z Tlumačova do Kroměříže a taktéž provozovatel autobusové dopravy uvažoval zdvojnásobit linky mezi Kvasicemi a Kroměříží. I přesto parkoviště před zimním stadionem bylo před začátkem utkání plné aut z Tlumačova či Kvasic a někteří museli najít alternativní možnosti pro zaparkovaní např. před Kauflandem či ve vnitroblocích sídliště.

Utkání začalo několik minut po 16 hodině a hrálo se 3 x 25 min s krátkými přestávkami. Diváci ihned v úvodu utkání poznali, že v každém mančaftu je několik hráčů, kteří aktivně hrají či hráli KHL či KHAL, což zápasu přidalo na atraktivnosti. Derby začalo svižně a po několika minutách šel do vedení Tlumačov, který měl po celé utkání díky hře na dvě pětky víc ze hry a taktéž více gólových šancí. Kvasičtí borci po chvíli vyrovnali stav a remízu 1:1 ukazovala informační tabule i na počátku třetí třetiny. Podle očekávání třetí třetina byla ještě vypjatější a na hře obou týmů to bylo znát. Nejen v poslední třetině, ale po celé utkání, byla k vidění u obou mančaftů řada nádherných hokejových akcí, skvělá bruslařská technika, nasazení, úniky, nájezdy, tvrdé střely od modré – zkrátka hráči do toho dávali vše a zejména tlumačovští HORNETS museli v sobě najít i ten poslední kousek síly, důvtipu a instinktu, aby ho následně využili ve svůj prospěch. V třetí třetině se tlumačovští hráči vyhecovali k maximálnímu výkonu a ve sledu několika minut vsítili jinak výbornému kvasickému brankáři 3 góly, čímž de facto rozhodli celé derby. Kvasice v posledních minutách utkání jen korigovaly výsledek s tím, že po závěrečné siréně na ukazateli svítil výsledek Tlumačov – Kvasice 4 : 2!!!

Nový putovní pohár si převzali hráči Tlumačova, následovalo poděkování divákům, focení a rozhovory… Velké poděkování všem tlumačovským hráčům za skvělý výkon, přípravu a čas…! Velké uznání pro hokejový tým Kvasic za velmi dobrou a pohlednou hru, férový hokej a velmi kolegiální atmosféru. Poděkování všem fanouškům Tlumačova a Kvasic za velmi dobrou hokejovou atmosféru a za čas, že přijeli podpořit „svůj“ tým…! Závěrečné „děkujeme“ patří organizátorům tohoto již tradičního derby, že myšlenku (hec) a dobrý nápad dokázali dotáhnout do konce…(za Tlumačov bez jakýchkoliv finančních dotací či příspěvků sponzorů!).
Minimálně na rok řeka Morava „patří“ Tlumačovu (byť zeměpisně platí, že protéká k.ú. Kvasice… :-)). Putovní pohár do konce roku 2016 bude v držení týmu HORNETS Tlumačov a příští rok se uvidí…


Sestava HORNETS Tlumačov 2015:
Petr Vlček – Ondra Ševela, Mira Škrabal – Jirka Krčma, Radek Šimoník – Michal Adamovič, Radek Zálešák, Pepa Procházka – Roman Hapal, Tomáš Hapal, Radek Konečný.
Branky:
Ondra Ševela, 2 x Tomáš Hapal, Michal Adamovič.

Za Fanclub Hornets Tlumačov Jaroslav Ševela